Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού μέχρι την Παρασκευή: Βροχές, πτώση θερμοκρασίας(video)

FILE PHOTO: Βροχόπτωση στην πόλη του Ναυπλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά τουβροχές Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Βροχές μέχρι και την Παρασκευή
Το νέο κύμα κακοκαιρίας σχετίζεται με ένα βαρομετρικό χαμηλό το κέντρο του οποίου θα παραμείνει στη Νότια Ιταλία έως και την Τρίτη 14/05 και στη συνέχεια θα περάσει πάνω από τη χώρα μας. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η αναμενόμενη κατανομή των βροχοπτώσεων έως και το βράδυ της Παρασκευής 17/05.

Από το απόγευμα της Τετάρτης 15/05 κι έπειτα βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή 17/05 φαινόμενα αναμένονται μόνο στα Βόρεια ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση (1 έως 4 βαθμούς) με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου μάλιστα τη Δευτέρα 13/05 και την Τρίτη 14/05 αναμένεται άνοδος. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ. Σχετική αύξηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από την Τρίτη 14/05. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή των αναμενόμενων συγκεντρώσεων σκόνης τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 15/05.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/meteo

 

40 κόμματα κατέρχονται στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: