Εξιτήριο από το νοσοκομείο για Μπερλουσκόνι: Δηλώνει έτοιμος για τις ευρωεκλογές

Former Italian prime minister Silvio Berlusconi leaves San Raffaele Hospital where he underwent laparoscopic surgery for an intestinal obstruction last week, in Milan, Italy, 06 May 2019. Berlusconi himself is running for European Parliament elections, the first time he has been allowed to run for public office following a ban imposed after a 2012 tax fraud conviction. EPA, MATTEO BAZZI




Ο 82χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέσσερις φορές πρωθυπουργός, δήλωσε σήμερα πως είναι έτοιμος να αναλάβει όλες τις εκλογικές του υποχρεώσεις, αφού υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση την περασμένη εβδομάδα για απόφραξη του λεπτού εντέρου που τον έκανε να φοβηθεί για τη ζωή του.

  • «Είμαι μια χαρά, τρόμαξα πολύ. Πολλά πράγματα συνέβησαν πρόσφατα που με έκαναν να ανησυχήσω ότι είχα φθάσει στο τέλος της διαδρομής, αλλά στη συνέχεια είχα μια θαυμάσια ανάρρωση», είπε ο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους καθώς αποχωρούσε από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ και ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 30 Απριλίου και εγχειρίστηκε την ίδια ημέρα.

Ο Μπερλουσκόνι, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός το 2011 στην κορύφωση της κρίσης στην ευρωζώνη, είναι επικεφαλής του κόμματός του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα διεξαχθούν αυτό τον μήνα μετά την άρση μιας απαγόρευσης να κατέχει δημόσιο αξίωμα λόγω της καταδίκης του για φορολογική απάτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
06/05/2019 16:40

Σε νέο ύποπτο εστιάζει την έρευνα η πορτογαλική αστυνομία για την εξαφάνιση της Μαντλίν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: