Εξελίσσεται ομαλά η εκλογική διαδικασία: Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Πολίτες ασκουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωπαϊκές Εκλογές, Αθήνα, Κυριακή 26 Μαΐου 2019. Οι Ελληνες πολίτες ψηφίζουν για την εκλογή των αντιπροσώπων τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός σε ανακοίνωσή του επισημαίνει από την ενημέρωση που έχει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών από τους Δικηγόρους δικαστικούς αντιπροσώπους, αλλά και από τους κατά τόπο Εφόρους, μέχρι αυτή την ώρα η ψηφοφορία εξελίσσεται ομαλά σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα της Επικράτειας.

Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν αναλάβει και εκτελούν τα καθήκοντά τους από την έναρξη της διαδικασίας και τα όποια περιορισμένης έκτασης κενά έχουν καλυφθεί από αναπληρωματικούς, αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣΑ και προσθέτει:

«Το πρόβλημα της μη εμφάνισης μερικών μελών κάποιων εφορευτικών επιτροπών έχει αντιμετωπισθεί με επιτυχία από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τους δύο (2) γραμματείς που προβλέφθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τον ένα (1) στα υπόλοιπα, και τους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι συνδράμουν στην εκλογική διαδικασία στα πλαίσια που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία»

Τέλος, υπενθυμίζει ότι «η συμμετοχή στην ψηφοφορία σε όλες τις κάλπες και σε όλα τα τμήματα είναι υποχρεωτική» και παράλληλα «εφιστάται η προσοχή στους δικαστικούς αντιπροσώπους να επισημαίνουν στους εκλογείς την ανωτέρω υποχρέωσή τους να ψηφίζουν σε όλες τις κάλπες και στα δύο εκλογικά τμήματα (Α και Β), όπου αυτά υπάρχουν».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου πήγε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Συγκάλεσε σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για να γίνει αποτίμηση της εκλογικής διαδικασίας.

Επίσης αναμένεται να συζητηθούν και τα σενάρια της επόμενης ημέρας, με βάση τα αποτελέσματα που θα προκύψουν τόσο από τις ευρωεκλογές, όσο και από τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Πληροφορίες του Πρωτου Θέματος αναφέρουν ότι μετά τη σύσκεψη, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο σπίτι του, ενώ θα επιστρέψει εκ νέου στην Κουμουνδούρου, όπου και θα παρακολουθήσει, μαζί με τους συνεργάτες του, τα εκλογικά αποτελέσματα.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι η ώρα οι Έλληνες, να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε

“Σε μια περίοδο κατά την οποία δυνάμεις λαϊκισμού και ρατσισμού επιβουλεύονται ευθέως και απροκαλύπτως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και επιχειρούν να το κατεδαφίσουν, σε μια περίοδο κατά την οποία άλλοι λαοί χωρίς να έχουν υποστεί θυσίες εγκαταλείπουν δυστυχώς το σκάφος της Ευρώπης αποδεικνύοντας ότι ταξίδευαν σε αυτό με σημαίες ευκαιρίας, είναι η ώρα εμείς οι Έλληνες με την ετυμηγορία μας να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε” τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Και πρόσθεσε: “Ότι είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, για την ενοποίησης της Ευρώπης, προκειμένου η Ευρώπη να διαδραματίσει το ρόλο που της αναλογεί. ‘Οχι μόνο για τους λαούς της αλλά για να διαδραματίσει ένα δημιουργικό, πλανητικό ρόλο, ευεργετικό για ολόκληρη την ανθρωπότητα”.

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ…

«Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα για την Ελλάδα είναι μια μέρα δημοκρατίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 1ο δημοτικό σχολείο της Κυψέλης.

«Οι πολίτες αποφασίζουν για τους δήμους τις περιφέρειες, τους εκπροσώπους που θα στείλουν στην ευρωβουλή» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «είναι όμως και μέρα ευθύνης των πολλών, είναι μέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού».

«Είναι μέρα ευθύνης να επικυρώσει ο καθένας και η καθεμία και να εγκρίνει και να προστατεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να μην αφήσει καμία χαραμάδα, καμία κερκόπορτα ανοιχτή σε κανέναν την επόμενη μέρα να τα πάρει πίσω ή να τα αμφισβητήσει. Σε κανέναν, είτε εντός, είτε εκτός της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός.

«Είναι η ώρα της ευθύνης των πολλών για το σήμερα και το αύριο του τόπου» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια νέα φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας

“Σήμερα ο λόγος περνάει στους πολίτες. Εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση τους και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια νέα φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κηφισιά.

“Χαίρομαι που βλέπω μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και θέλω να ευχαριστήσω τις εφορευτικές επιτροπές, τους δικαστικούς αντιπροσώπους που υποστηρίζουν αυτή την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών” πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Ο λαός να κάνει την επιλογή που θα δυναμώσει τη φωνή του παντού

«Ελπίζουμε σήμερα ο ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει τη δική του φωνή παντού και σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους και σε περιφερειακό και πανελλαδικό, αλλά και πανευρωπαϊκό. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Βούτσης: Οι πολίτες να κάνουν προοδευτικές επιλογές

“Να κάνουν προοδευτικές επιλογές για να φύγει η χώρα από τα μοντέλα που οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα και την Ευρώπη στα αδιέξοδα” κάλεσε του ψηφοφόρους ο πρόεδρος της Βουλης Νίκος Βούτσης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο – 3ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ερυθραίας, επισημαίνοντας ότι «όλοι θα έχουν τον ρόλο τους μετά τις εκλογές».

«Είναι πολύ κρίσιμες εκλογές για την Ευρώπη και το μέλλον της, αλλά και εξαιρετικά σημαντικές εκλογές για περιφερειάρχες και δημοτικούς άρχοντες» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας: «η χώρα βγαίνει, κατά γενική ομολογία, από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της και κατ΄ επέκταση από την κρίση, συνεπώς τα θέματα ανάπτυξης, περιβάλλοντος και οικονομίας θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Ο κ.Βούτσης αναφέρθηκε, επίσης,και στους «70.000 συμπολίτες μας, άνδρες και γυναίκες σε ισόρροπη αναλογία, που συμμετέχουν πανελλαδικά στις Δημοτικές, Περιφερειακές, Κοινοτικές και βεβαίως στις Ευρωεκλογές».

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Σήμερα, οι πολίτες με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα σε Ευρώπη και Ελλάδα

«Σήμερα, οι πολίτες με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό και ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Η κ. Γεννηματά ψήφισε στο 100ο δημοτικό σχολείο στον Νέο Κόσμο.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Στην Ευρωβουλή να εκλεγούν άνθρωποι που θέλουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα»

«Σήμερα είναι μία γιορτή για τη Δημοκρατία. Εύχομαι να εκλεγούν οι πιο ικανοί, οι πιο εργατικοί και κυρίως οι πιο έντιμοι. Και να θυμάται ο ελληνικός λαός, οι πολίτες που σήμερα θα ψηφίσουν, ότι πρέπει, ιδίως στην Ευρωβουλή, να εκλεγούν άνθρωποι που θέλουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα να υπηρετήσει αυτούς» δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ερωτηθείς αν η αίσθησή του είναι ότι μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ειδικά στις Ευρωεκλογές, απάντησε: «ας αφήσουμε τους πολίτες να εκφραστούν. Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν μεγαλύτερη σοφία από τους πολιτικούς και οι εξελίξεις θα έρθουν μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών για να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα στις εθνικές εκλογές».

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε και έφυγε μπροστά

“Για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε και έφυγε μπροστά. Δεν έμεινε να κοιτάει τι κάνουν τα άλλα. Ξεκίνησε και τελικά τα κατάφερε” δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης καλώντας τους νέους να ψηφίσουν.

“Αποφάσισέ το λοιπόν, μη μείνεις πίσω, ψήφισε” πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.

Ποιες είναι οι σημαντικές ημερομηνίες που ακολουθούν μετά τις σημερινές ευρωεκλογές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: