Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες και κλοπές: Πάνω από 100 σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια

FILE PHOTO: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σπείρα που φέρεται ότι είχε διαπράξει περισσότερες από 100 ληστείες και κλοπές σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια, εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 26 και 31 ετών, φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στην οργάνωση 22χρονου, ο οποίος είναι ήδη φυλακισμένος. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους. Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη και 44χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, σωματική βλάβη, αντίσταση, απειλή και εξύβριση.

  • Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ συρροή, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, του εμπρησμού καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Από την πολύμηνη έρευνα, προέκυψε ότι η σπείρα που αποτελείτο τουλάχιστον από δέκα άτομα, δραστηριοποιείτο από τις αρχές του 2018 και διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές σε διαφόρων ειδών στόχους, καθώς και κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους. Οι δράστες «χτυπούσαν» σε περιοχές της Δυτικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Περιστέρι) και Βορειοανατολικής Αττικής (Μαρούσι, Ν. Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Λυκόβρυση, Καπανδρίτι), του Πειραιά (Νίκαια), καθώς και της Βοιωτίας (Θήβα, Σχηματάρι, Οινόη) και της Εύβοιας.

  • Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας κινούμενα βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες με κλεμμένα αυτοκίνητα, εντόπιζαν τους στόχους τους και αφού κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, μαντήλια και γάντια, πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε οικίες, καταστήματα και οδηγούς οχημάτων, με την απειλή ή χρήση μαχαιριών, κατσαβιδιών και άλλων εργαλείων. Μάλιστα, οι δράστες δεν δίσταζαν να ασκήσουν στα θύματά τους βία, σε περιπτώσεις που αυτά αντιστέκονταν.

Παράλληλα, προκειμένου να είναι δυσχερής ο εντοπισμός τους, χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρισμένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών, ενώ πυρπολούσαν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τις εγκληματικές πράξεις τους.

  • Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 101 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, μεταξύ των οποίων: 24 ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, δέκα ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, επτά κλοπές από καταστήματα και εταιρείες και 38 κλοπές αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
21/05/2019 16:06

Μία σύλληψη από την επίθεση στη Βουλή, λέει ο Βούτσης: Αντιδημοκρατική η ενέργεια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: