Έτοιμο να στηρίξει μια πρόταση μομφής κατά του Κουρτς το FPO, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Austrian Chancellor Sebastian Kurz (C) speaks during his meeting with Li Zhanshu (unseen), chairman of the Chinese National People’s Congress Standing Committee (unseen) at the Ferderal Chancellery in Vienna, Austria, 21 May 2019. Zhanshu is Vienna for a two-day visit. EPA,FLORIAN WIESER




Ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Χέρμπερτ Κικλ δήλωσε σήμερα ότι το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) θα στηρίξει μια πρόταση μομφής κατά του συντηρητικού καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς.

  • Ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Κουρτς και ο Κικλ, τον οποίο ο Αυστριακός καγκελάριος θέλει να αποπέμψει, τόνισε στην εφημερίδα Oesterreich ότι σε περίπτωση που όντως κατατεθεί η πρόταση αυτή, το FPO θα τη στηρίξει.

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε την προηγούμενη Παρασκευή στην Αυστρία και στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην αντικαγκελάριος και πρώην επικεφαλής του FPO Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε, η κυβέρνηση συνασπισμού του Κουρτς αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και έχει πλέον αναλάβει ρόλο υπηρεσιακής κυβέρνησης, καθώς αναμένεται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές για τον Σεπτέμβριο.

  • Αν χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης, ο νεαρός καγκελάριος της Αυστρίας θα δεχθεί πλήγμα στην εικόνα του καθώς προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κρίση για να ενισχύσει το κόμμα του.
  • «Θα ήταν σχεδόν αφελές από την πλευρά του Κουρτς αν πίστευε ότι εμείς, το FPO, τον εμπιστευόμαστε έπειτα από την έλλειψη εμπιστοσύνης που επέδειξε εκείνος απέναντι μας», επεσήμανε ο Κικλ. «Όσοι μας εμπιστεύονται θα λαμβάνουν εμπιστοσύνη και όσοι μας αντιμετωπίζουν με δυσπιστία θα αντιμετωπίζονται με δυσπιστία», πρόσθεσε.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, Δευτέρα, έδειξε ότι η δημοτικότητα του FPO μειώθηκε κατά 5 μονάδες στο 18%, ενώ αντίθετα το Λαϊκό Κόμμα (OVP) του Κουρτς εμφάνισε άνοδο 4 μονάδων στο 38%.

21/05/2019 11:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Βιένη, Αυστρία

Πάνω από δυο μέτρα η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έως το 2.100 λένε οι επιστήμονες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: