Έστελναν παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα με δήθεν αποστολέα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

FILE PHOTO: Τo αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Δικογραφία τακτικής δικαιοδοσίας σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τη διερεύνηση υπόθεσης αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με φερόμενο αποστολέα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

  • Αγνωστοι δράστες απέστειλαν σε χρηστές του διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εμφανιζόμενη διεύθυνση: [email protected]. Στα συγκεκριμένα μηνύματα υπάρχει κείμενο (πρόκειται προφανώς για αυτοματοποιημένη μετάφραση – κακής ποιότητας, από αγγλικά), με το οποίο ενημερώνεται ο παραλήπτης για υποτιθέμενη παραβίαση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).
  • Σημειώνεται, ότι ο αποστολέας των μηνυμάτων «υπογράφει» ως «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας», με ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας που αντιστοιχούν σε αστυνομική υπηρεσία, ενώ ο αριθμός fax που αναφέρεται ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες ό,τι πρέπει:

– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησής τους.

14/05/2019 12:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο της συντάκτριας του Open TV, Μίνας Καραμήτρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: