Επίθεση Γεννηματά στον Τσίπρα: Έφτιαξε νέα Δεξιά και προσπαθεί να πείσει ότι είναι Αριστερά

File Photo: Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




«Ο κ. Τσίπρας ενώ έφτιαξε τη νέα Δεξιά προσπαθεί να πείσει ότι είναι Αριστερά», δήλωσε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο χθεσινοβραδυνό κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ .

  • Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως με την τυχοδιωκτική του πολιτική χρέωσε τη χώρα με 200 δισεκ. ευρώ έχοντας πει «Ναι σε όλα» στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων.
  • Μίλησε για κυβέρνηση «πολιτικό αχταρμά με ακροδεξιούς, δεξιούς, γυρολόγους, αζήτητα της Κεντροαριστεράς και κάθε λογής καιροσκόπους» τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν το αφορούν όσοι αναζητούν καρέκλες και προσωπικά ανταλλάγματα.

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε κοκορομαχία την αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι η πλειονότητα του λαού τούς γυρίζει την πλάτη, και δεν εκφράζουν την αγωνία του λαού για την επομένη μέρα στην Ευρώπη καιτην Ελλάδα. «Περισσότερο ζημιά κάνουν οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης παρά δίνουν απαντήσεις… Η κοκορομαχία οδηγεί μονάχα σε αδιέξοδο. Εκφράζουν συντήρηση και οι δύο, το μόνο προοδευτικό κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ», σημείωσε. Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτή την τοξικότητα και την πόλωση… Έτσι θα δημιουργηθεί ανάπτυξη, θα φέρουμε επενδύσεις θα απαντήσουμε στις αγωνίες των άνεργων νέων;» διερωτήθηκε η κ. Γεννηματά και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν δύναμη στο ΚΙΝΑΛ για μεγάλη πολιτική ανατροπή στις εθνικές εκλογές.

  • Για τη χορήγηση 13η σύνταξης από την κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά τη χαρακτήρισε «εκλογικό επίδομα». «Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει από τους πολίτες δέκα και τους επιστρέφει ένα. Λέει ότι τους δίνει τη 13η σύνταξη ενώ τους είχε κόψει και τη 12η με την αύξηση της εισφοράς υγείας, με την επιβάρυνση για τα φάρμακα, με την περικοπή του ΕΚΑΣ. Για ποια 13η σύνταξη μιλάει λοιπόν; Ο συνταξιούχος που τον κοροϊδεύει ότι θα του δώσει τη 13η σύνταξη, θα πάει στο καφενείο να πιει ένα καφέ και θα τον πληρώσει με 24% ΦΠΑ. Διότι παρέλαβε τον ΦΠΑ στο 13%, τον πήγε στο 24% και τώρα πανηγυρίζει ότι επιστρέφει εκεί που το βρήκε και μάλιστα μισό», υπογράμμισε. Επίσης, όπως ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ οι 120 δόσεις είναι στην πράξη 24 για τους πιο αδύναμους.

Τέλος, σχετικά με τις αντιδράσεις υποψήφιων δημάρχων στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ότι το κυβερνών κόμμα «προσπαθεί να καταστήσει όμηρους τους δημάρχους σε συμφέροντα που μπορεί να μην είναι τόσο ειλικρινά».

15/05/2019 10:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Σε παραλήρημα ο Τσίπρας κατηγορεί η ΝΔ: Θα αναδείξουμε τις λύσεις που ζητούν οι πολίτες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: