Επιθεώρηση Αποστολάκη στην στρατιωτική γέφυρα στα Χανιά με αφορμή τη Μάχη της Κρήτης

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης στο πλαίσιο του εορτασμού για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, σε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων, στην τελετή επίσημης έπαρσης Σημαιών στο Φρούριο ΦΙΡΚΑ καθώς και σε εκδήλωση στο Συμμαχικό Νεκροταφείο, στη Σούδα, όπου και κατέθεσε στέφανο, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019. Στις εκδηλώσεις παρέστη επίσης ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ ενώ συμμετείχαν και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR




Τη στρατιωτική γέφυρα τύπου Bailey που τοποθετήθηκε στον ποταμό Κερίτη κοντά στον Αλικιανό του νομού Χανίων, επιθεώρησε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίας του στο νησί για τις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης.

  • To έργο υλοποιήθηκε με μέριμνα της Μονάδας Μελετών Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ και με διάθεση προσωπικού και μέσων του Στρατού Ξηράς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αποκατάσταση από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν στην Κρήτη λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τον χρόνο υλοποίησης του έργου, ο κ. Αποστολάκης σχολίασε ότι «όταν οι φορείς συνεργάζονται και υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και υποστήριξη, τα αποτελέσματα είναι και γρήγορα και σοβαρά».

  • Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι «θα καλύψει τις ανάγκες, για όσο χρειαστεί, μέχρι να αποκατασταθεί η γέφυρα του Κερίτη με τις προδιαγραφές που είχε ξανακατασκευαστεί και τη μορφή που είχε όταν είχε φτιαχτεί επί Βενιζέλου το 1908».

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση υπενθύμισε ότι «όταν θέλουμε και όταν αποφασίσουμε κάτι, μπορούμε» και προέτρεψε: «Πρέπει, λοιπόν, να έχουμε αυτοπεποίθηση, να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στις δυνατότητες που έχει αυτός ο τόπος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
20/05/2019 16:06

Με 42 παραβιάσεις η Άγκυρα καλωσορίζει την έναρξη των συνομιλιών περί των ΜΟΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: