Επιτέλους καλοκαιριάζει: Άνοδος θερμοκρασίας έως τους 30 βαθμούς αναμένεται από Δευτέρα

File Photo: Παπαρούνες στην πόλη του Ναυπλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Οι θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Αφρική, θα επηρεάσουν τον καιρό της Ελλάδας από την ερχόμενη εβδομάδα, φέρνοντας σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

  • Η μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται να ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 26-27 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ακόμη τους 30°C, παρά τις αυξημένες νεφώσεις και τη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.
  • Δεν θα λείψουν πάντως οι τοπικές σύντομες βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα, πνέοντας από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο ασθενείς έως μέτριοι, με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί ίδιας έντασης, εκτός από την Κυριακή που αναμένεται τοπικά στο Νότιο Ιόνιο να φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.

Όσον αφορά τις βροχές της Παρασκευής, το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr κατέγραψε τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης στις ακόλουθες περιοχές: Άγιος Δημήτριος Ολύμπου 23 χιλιοστά, Θήβα 22, ΣΚΑ Αττικής 21, Πετρούπολη 21, Χαϊδάρι 19, Κοιλάδα Κοζάνης 17, Άγιοι Πάντες Χανίων 17 και Βρύσσες Χανίων 16 χιλιοστά.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο, 18 Μαΐου

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο 18 Μαΐου 2019. Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη όπου οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 27, στην Ήπειρο από 8 έως 26 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 8 έως 28, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 23 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

  • Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και meteo/ΕΑΑ

Ρυπογόνο το ψήσιμο κρέατος, λένε οι έρευνες: Δημιουργεί αερολύματα όσα και τα αυτοκίνητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: