Επίσκεψη σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο διοργανώνουν οι Αιγυπτιώτες της Μελβούρνης

File Photo: Επίσκεψη μεγάλου κλιμακίου των Αιγυπτιωτών της Μελβούρνης θα πραγματοποιηθεί σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης των Αιγυπτιωτών της μακρινής πόλης της Αυστραλίας Λουκάς Ριζόπουλος. Πηγή: ekalexandria.org
Επίσκεψη μεγάλου κλιμακίου των Αιγυπτιωτών της Μελβούρνης θα πραγματοποιηθεί σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης των Αιγυπτιωτών της μακρινής αυτής πόλης της Αυστραλίας Λουκάς Ριζόπουλος.

  • Ο κ. Ριζόπουλος που προέρχεται από την Αλεξάνδρεια, και βρέθηκε πριν από λιγότερο από δύο μήνες κοντά στους εκπροσώπους Υπουργούς Αποδήμων των τριών χωρών, τον Επίτροπο της Κυπριακής Προεδρίας αρμόδιο για τους Αποδήμους κ. Φώτη Φωτίου, την Υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ και τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ, με αφορμή το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», επεσήμανε ότι και οι Αιγυπτιώτες της Μελβούρνης επιθυμούν να επισκεφτούν και πάλι τόσο τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, όσο και τις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Αναφερόμενος στις σχέσεις που έχει αναπτύξει ο Αιγυπτιώτικος αυτός Σύλλογος με τα 700 τουλάχιστον τακτικά του μέλη, ο κ. Ριζόπουλος έδωσε μεγάλη σημασία τόσο στις επαφές που έχει ήδη αναπτύξει για τον σκοπό αυτό με τις διπλωματικές και προξενικές αρχές των τριών χωρών στην Αυστραλία, αλλά και τις συνεχείς συναντήσεις τους.

  • Μία από αυτές τις συναντήσεις ήταν και το παραδοσιακό για τους Αιγυπτίους μουσουλμάνους, το Ιφτάρ, που διοργάνωσε o Aιγύπτιος Πρόξενος στη Μελβούρνη κ. Μοχάμεντ Φάκρι και το οποίο παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους και Αιγυπτιώτες της περιοχής, τονίζοντας τις στενές και αδελφικές σχέσεις μεταξύ των Ελλήνων, Κυπρίων και Αιγυπτίων στη μακρινή ήπειρο.

Τέλος, ο κ. Ριζόπουλος έστειλε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς του στους Αιγυπτιώτες που διαμένουν στις τρεις χώρες, με τους οποίους, όλους, ανανεώνει το ραντεβού του για του χρόνου το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του 2020.

13/05/2019 12:53
ΚΥΠΕ Νίκος Κάτσικας
Κάιρο – Αίγυπτος

Θα επιμένουμε να επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal