Eπικίνδυνος πολιτικός τζόγος για τον Κυριάκο και τον Αλέξη: Η μαρτυρική νύχτα των εκλογών

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Καλλιθέα όπου περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλά και πολίτες που συνάντησε, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ 

Πολύ ψηλά έβαλε τον πήχη ο Κυριάκος Νητσοτάκης για τις ευρω-εκλογές και το ερώτημα είναι τι θα κάνει στην όχι και τόσο απίθανη περίπτωση που χρειαστεί ο ίδιος να περάσει από κάτω…

Η απόφαση να δώσει στις επερχόμενες ευρω-εκλογές χαρακτήρα εθνικής αναμέτρησης και μάλιστα δημοψηφίσματος, πέραν του ότι δεν είναι και πολύ συμβατή με το νόημα της εκπροσώπησης των χωρών στο ευρωκοινοβούλιο, είναι υπερβολική και επικίνδυνη. Σκέτος πολιτικός τζόγος, όπως αυτός που προσάπτουμε στον αδίστακτο Τσίπρα.

  • Αν του «κάτσει», μια χαρά.

Όχι ότι ο Τσίπρας θα πάει το ίδιο βράδυ στο Ζάππειο να παραδώσει την εξουσία. Αλλά είναι βέβαιο ότι θα έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση και θα μπορεί πλέον η Νέα Δημοκρατία να ζητάει κάθε μέρα εθνικές εκλογές. Τις οποίες και κατά τα φαινόμενα θα κερδίσει με άνεση και με διαφορά πολύ μεγαλύτερη από αυτή των εκλογών.

  • Αν δεν του…«κάτσει» όμως του Κυριάκου, αρχίζουν τα ντράβαλα. Και τι εννοούμε μ’ αυτό;

Συνήθως οι εκλεγμένες εθνικές κυβερνήσεις δεν παραδίδουν τα κλειδιά με μία ήττα στις ευρω-εκλογές, ακριβώς επειδή μπορούν εύκολα να ισχυριστούν ότι αυτή η αναμέτρηση έχει διαφορετική σημασία και σημειολογία. Για να δρομολογηθούν εσωτερικές εξελίξεις θα πρέπει η έκταση της ήττας να είναι τέτοια που να μεταφράζεται σε καθολική ψήφο αποδοκιμασίας κατά της κυβέρνησης. Δηλαδή σκέτη πανωλεθρία με διαφορές των 20 και πλέον μονάδων.

Κάτι τέτοιο, δυστυχώς για τον Κυριάκο, δεν φαίνεται να προκύπτει, αφού οι δημοσκοπήσεις των συστημικών εταιρειών, παραπέμπουν σε «διαχειρίσιμες» διαφορές 6-8 μονάδων.

  • Προκύπτει λοιπόν ένα πρώτο έρωτήμα σχετικά με το από πού αντλεί την βεβαιότητα της επερχόμενης συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος; Του το πε ο εξωγήινος στον Υμηττό; ‘Η κάνει δικό του προγνωστικό μοντέλο o in house δημοσκόπος  με το σπινθηροβόλο βλέμμα που μας «νανούριζε» με τα…άχαστα στο MEGA;

Ας ελπίσουμε ότι κάτι βλέπουν τα σαίνια του Μοσχάτου που αδυνατούμε να δούμε εμείς. Γιατί αν η διαφορά των ευρωεκλογών προκύψει στο εύρος των 5 μονάδων, αντί των 15, τα δεδομένα θα αντιστραφούν.

Και θα πρέπει από τώρα να μας εξηγήσει ο Κυριάκος, τι θα κάνει σε μία τέτοια, απευκταία λέμε, περίπτωση.

Θα ομολογήσει ότι απέτυχε να εκβιάσει ψήφο καθολικής αποδοκιμασίας για μία κυβέρνηση εξόχως προβληματική; Θα ομολογήσει ότι δεν του βγήκε το «δημοψήφισμα»; Και ύστερα τι; Επικίνδυνο πράγμα ο τζόγος. Πολύ επικίνδυνο…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Τα κέντρα παγκόσμιας εξουσίας επιδιώκουν την αναβίωση του ψυχρού πολέμου μέσω Fake News

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: