File Photo: Επεισόδια με ρίψη μολότοφ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Επεισόδια ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και δυνάμεις των ΜΑΤ έγιναν στη Χαριλάου Τρικούπη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, μετά την πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αναφέρει σε δημοσίευμά της ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Οι αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ προς τα ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά.

  • Σε δήλωσή του ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε πως «πάνω από 40 μολότοφ έπεσαν στη Χαρίλαου Τρικούπη. Ευτυχώς όλοι είναι καλά. Για ακόμη μια φορά τα Εξάρχεια στο έλεος των κουκουλοφόρων. Για ακόμη μια φορά το υπουργείο ανίκανο να προστατεύσει τον πολίτη. Δεν πάει άλλο με την ανοχή της κυβέρνησης στη βία».

Νωρίτερα, με σύνθημα «νίκη στον απεργό πείνας, από 2/5, Δημήτρη Κουφοντίνα αντιεξουσιαστές έκαναν πορεία αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να δοθεί άδεια στον πολυισοβίτη «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, άδεια.

Στιγμιότυπο από την πορεία που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια για την χορήγηση άδειας στον απεργό πείνας και πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, Αθήνα, Τρίτη, 14 Μαΐου 2019. Φωτογραφία: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης-πορείας για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Νεκρός 86χρονος Έλληνας στην Ίμβρο: Βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα στο σπίτι του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: