Εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε το Αιγαίο και την Κύπρο: Αναζητούνται πραγματικοί ηγέτες…

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υποδέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Αγαπητέ Μιχάλη,

Με αφορμή το άρθρο σου «Τι σόι εταίροι είναι οι Ευρωπαίοι; Έβλεπαν το ταβάνι όταν ο Πρόεδρος ζητούσε βοήθεια…» μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι του αείμνηστου Άλκη Αλκαίου “Σαυτό το Θέατρο Σκιών τι περιμένω”.

Ένας στίχος από έναν μεγάλο στιχουργό δίνει ουσία και νόημα για το τι είναι η πολυδιαφημιζόμενη και υπέρμετρα, μέχρι σημείου τζιχάντ, προβαλλόμενη Ε.Ε. από τα εγχώρια ερπετά της. Είναι ένα Θέατρο Σκιών. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Και αλήθεια τι θέλουμε, τι περιμένουμε και τι προσδοκούμε εμείς ο Ελληνισμός από αυτό το θέατρο του Καραγκιόζη;

  • Γεννήθηκα από γονείς πρόσφυγες του ’22 και την δεκαετία του ’50 όταν άρχισα και καταλάβαινα το κόσμο δύο λέξεις κρατών με σημάδεψαν στην ζωή μου και έκτοτε αποτελούν στάση Ζωής. Οι λέξεις διαχρονικά επίκαιρες και σε πείσμα της Ιστορίας πάντα με εκδικητικό τρόπο μου έρχονται μπροστά μου. Τούρκοι και Γερμανοί. Βλέπεις ότι δεν τέλειωσαν το’22 οι Τούρκοι το αποτελείωσαν το ’40 οι Γερμανοί.

Και σε πείσμα της Ιστορίας, το Έθνος μας, πάλι μπλεγμένο με τους ίδιους θύτες. Τι άλλο είναι η Ε.Ε. παρά η Γερμανία και τι άλλο είναι η σημερινή Τουρκία; Απλά κάποια γελοία υποκείμενα της Χώρας μας (Σημίτης, Κώστας Καραμανλής και επόμενοι), φρόντισαν έτσι που η ιστορία να μας εκδικείται συνεχώς.

Επίσης γνωρίζω ότι κάτι που χάθηκε με αίμα μόνο με αίμα το παίρνεις πίσω όσο σκληρό και απάνθρωπο και αν ακούγεται αυτό. Θα πρέπει να πάμε πίσω και να δούμε τι μας λέει η Ιστορία μας.

Ο Περικλής οχύρωσε την Αθήνα γιατί πίστευε πως θα δεχθεί πόλεμο. Δικαιώθηκε. Ο Θουκυδίδης στον διάλογο των Μηλίων με τους Αθηναίους μας δίδαξε τι τύχη περιμένει τον αδύναμο. Ο Αλέξανδρος αποφάσισε ότι δεν είναι ζωή αυτή κάθε 10 χρόνια να έχουμε τους Πέρσες στην αυλή μας και η εκστρατεία του μας δίδαξε τι μπορεί να κάνει ένας μικρός αλλά συνάμα πανέξυπνος Λαός για να νικήσει μια αυτοκρατορία. Γνωρίζουμε τι απάντησε ο Καραϊσκάκης στον Μαχμούτ Πασά και τι έγινε το ’40.

  • Για να «γυρίσει» η Κύπρος θα πρέπει να δώσουμε αίμα. Για να μείνει το Αιγαίο «Αιγαίο Πέλαγος» και όχι Ege Denizi θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το υπερασπιστούμε. Χρειαζόμαστε λοιπόν εμείς οι ίδιοι να πάρουμε τα χαλινάρια της Ιστορίας μας και να την πάμε εμείς και όχι να τα αφήσουμε (τα χαλινάρια) σε κάτι τύπους σαν και αυτούς που ανέφερα παραπάνω.

Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε Ηγέτες (σε Ελλάδα και Κύπρο), χρειαζόμαστε εγχώριες Αμυντικές λύσεις με συμπληρώματα απ’ έξω όπου δεν μας βγαίνει, κοντολογίς θέλουμε ένα εγχώριο Ισραηλινό μοντέλο. Μπορούμε;

Με εκτίμηση
Βασίλης Καλεμάνης

Υ.Γ. Ο πατέρας μου στον Β’ΠΠ ήταν στην SOE των Εγγλέζων (Special Executive Operations) Μέσης Ανατολής με έδρα την Χάιφα και την Αμμόχωστο. Τους Άγγλους τους αποκαλούσε γουρούνια και όχι άδικα με την στάση τους στην Κύπρο και την μετέπειτα. Προσωπικά τους συγκαταλέγω στους Εθνικούς εχθρούς ισάξιους των προαναφερθέντων και μάλιστα είναι δολοφόνοι που πάντα εκτελούν πισώπλατα.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Οι μοιραίοι Βρετανοί μας θυμίζουν τον άθλιο ρόλο  τους …Γιατί αδειάζουν την Κύπρο τώρα;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: