Έλεος πια: Δεν κουράστηκαν οι πολιτικοί μας να βλέπουν τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων;

File Photo: Δύο επιθέσεις ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου από τον Ρουβίκωνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΟΥ (*)

Είμαστε θεατές της ταινίας που παίχτηκε στο Αστυνομικό τμήμα της Καισαριανής, όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, ενώ προηγουμένως είχαν κάψει το αυτοκίνητο γνωστής δημοσιογράφου.

  • Παρατηρούμε ότι, η νοοτροπία των Εξαρχείων καλά κρατεί και εξαπλώνεται επικίνδυνα, η λογική Κουφοντίνα βρίσκει έδαφος και υποστηρικτές, ενώ η ομάδα του Ρουβίκωνα -με την ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης στην οικία του Πρέσβη των ΗΠΑ- είναι στην ίδια συχνότητα. Τα γεγονότα αυτά σε συνάρτηση με τα προηγούμενα χτυπήματα των κουκουλοφόρων, προφανώς δεν είναι τυχαία, έχουν τον σκοπό τους, είναι καλά οργανωμένα, που σημαίνει ότι υπάρχει ο οργανωτικός πυρήνας σχεδίασης των επιχειρήσεων.

Τα γεγονότα αυτά επιβάλλεται να μας προβληματίσουν και να ληφθούν τώρα μέτρα -πριν είναι πολύ αργά- με ένα συνολικό σχέδιο εξάρθρωσης της τρομοκρατίας που ταλανίζει διαχρονικά την πατρίδα μας.

  • Κάποια αρνητικά σχόλια εις βάρος της Αστυνομίας, η οποία δήθεν δεν αντιδρά ανάλογα στην καταπολέμηση της βίας, με βρίσκουν αντίθετο γιατί στερούνται λογικής, αφού κάποιοι συστηματικά αποφεύγουν να ανοίξουν τα μάτια τους και να εντοπίσουν τα μελανά σημεία της όλης ιστορίας.

Αυτό που οφείλουμε να αντιληφθούμε είναι ότι ο ρυθμός της βίας θα αυξάνεται στο βάθος του χρόνου, αφού οι παράγοντες που την επηρεάζουν έχουν μεταβληθεί με επικίνδυνα πλέον χαρακτηριστικά εις βάρος του πολίτη.

  • Η Πολιτεία οφείλει να απαντήσει συνολικά με σχέδιο πρόληψης και εξάλειψης της βίας που παρουσιάζεται σε όλες τις μορφές της, με δράσεις αποτροπής και αποτελεσματικής καταπολέμησης. Βασικό εργαλείο της δημοκρατίας μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η Αστυνομία.

Το “Ποτάμι” με συνέπεια στις αρχές του, καταδικάζει την κάθε ενέργεια που είναι εχθρική στην δημοκρατία, το διαχρονικό έργο της τρομοκρατίας που έχει προκύψει δεν είναι απλό στην επίλυσή του γιατί υπάρχει βάθος. Η εγχείρηση για να είναι επιτυχής, απαιτείται καταρχήν πολιτική βούληση αντιμετώπισης της ασθένειας στην ρίζα της.

Το πολιτικό μας σύστημα επιβάλλεται να σκύψει με ευλάβεια στα λειτουργικά, δομικά, προβλήματα της Αστυνομίας με ριζική αναδιοργάνωση σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς της, σε συνδυασμό με την παράλληλη ποιοτική και οικονομική αναβάθμιση του κύρους των στελεχών, προκειμένου ως οργανωμένη Πολιτεία να πετύχουμε το βέλτιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.

(*) Γιώργος Τσιτσιλιάνος
Υπεύθυνος Πολιτικής του Τομέα Άμυνας στο Ποτάμι

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Κύριε Τσίπρα γιατί πάτε στην Τουρκία; Έχετε σκεφθεί τις επιπτώσεις σε περίπτωση αποτυχίας;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: