Εκ νέου στα δικαστήρια ο serial killer: Τα αποτελέσματα του sonar μελετούν οι ειδικοί

Επανήρχησαν οι έρευνες με σόναρ στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερο. ΚΥΠΕ, Μ.ΦΙΛΗ




Ενώπιον του Δικαστηρίου παρουσιάζεται από το πρωί ο καθ΄ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνος για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

  • Ο ύποπτος μεταφέρθηκε από την Αστυνομία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας γύρω στις 8.30 π.μ. και η διαδικασία άρχισε γύρω στις 915π.μ.
  • Ο 35χρονος παρουσιάζεται στο Δικαστήριο, χωρίς δικηγόρο. Σε ερώτηση για το εάν θα εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του, απάντησε «μάλιστα εντιμότατη».

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε την ανανέωση της κράτησης του φερόμενου ως κατά συρροήν δολοφόνου για άλλες 8 μέρες. Ο ύποπτος δεν έφερε ένσταση, Χθες είχε επανασυλληφθεί για νέα υπόθεση βιασμού γυναίκας.

Ο Νεόφυτος Σιάηλος, υπεύθυνος του ΤΑΕ, ανέφερε στο δικαστήριο αναλυτικά τις υποθέσεις.

1. Mary Rose και η 6χρονη κόρη της Σιέρρα
2. Αριάν Παλάνας Λοζάνο
3. Μαρικάρ Βαλντέζ
4. Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα
5. Έλενα Μπουνέα
6. Κχάτα Ανού
7. Βιασμός και άσελγη επίθεση εναντίον γυναίκας – κατά το έτος 2017.

Για την υπόθεση βιασμού, σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη αίτηση προσωποκράτησης.

Αυτή τη στιγμή ο ανακριτής διαβάζει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από τις 14 Απριλίου, όταν και εντοπίστηκε το πτώμα της Mary Rose στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, στις 30 Απριλίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας από γυναίκα, πως κατά το 2017, ο ύποπτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής, ο 35χρονος συνομιλούσε μαζί της για να τη φωτογραφίσει ως μοντέλο. Μάλιστα, βιντεογράφησε τον βιασμό με το κινητό του τηλέφωνο.

  • Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα χθες και επανασυνελήφθη, αλλά δεν παραδέχεται τον βιασμό. Για τον βιασμό παραλήφθηκαν 4 καταθέσεις και αναμένονται κι άλλες.
  • Για όλες τις υποθέσεις, σύμφωνα με τον ανακριτή, παραλήφθηκαν 352 τεκμήρια και έγιναν έρευνες σε 9 οχήματα και σπίτια.

Επιπρόσθετα, όπως λέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου, θα γίνουν υποδείξεις σκηνών για εντοπισμό του χώρου στον οποίο ο ύποπτος προμηθεύτηκε τα τσιμεντοπλόκ. Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται σε Κόκκινη Λίμνη και Ξυλιάτο.

Τα μέχρι στιγμής γεγονότα

Ο λεγόμενος «Ορέστης» αντιμετωπίζει αδικήματα για επτά φόνους, αν και ο ίδιος ομολόγησε τη διάπραξη των έξι, καθώς επιμένει ότι η 6χρονη Sierra πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων.

  • Την Παρασκευή, ταυτοποιήθηκε επίσημα η δεύτερη σορός που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό και ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο από τις Φιλιππίνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος έγραψε σε χαρτί τα ειδεχθή εγκλήματά του.

  • Εξάλλου, συνεχίζονται οι έρευνες σε Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο προς εντοπισμό σορών μίας γυναίκας και δύο κοριτσιών, που, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του υπόπτου, έριξε εκεί μετά τον θάνατό τους.

Στην Κόκκινη Λίμνη χθες, το εξειδικευμένο σύστημα Sonar επιχείρησε σάρωση και καταγραφή του πυθμένα και σήμερα θα μελετηθούν τα αποτελέσματα προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για την εξέλιξη των ερευνών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

Το θέμα των τουρκικών προκλήσεων έθεσε ο πρόεδρος στο Συμβούλιο Κορυφής στην Ρουμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: