File Photo: Γυναίκα στο Μεξικό με προστατευτική μάσκα. Mexico. EPA, Mario Guzman




Του Δρ. ΣΩΤΗΡΗ Ν. ΚΑΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ*

Οι νέες τρομολαγνικές και καταστροφολογικές προφητείες διάφορων επιστημόνων εναντίον των λαών ξεκίνησαν πάλι. Η νέα προσπάθεια επικεντρώνεται στο γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει περίπου 2,4 μέτρα, [1].

Αυτό το καταστροφολογικό bulling δεν αποτελεί σημερινό φαινόμενο. Τέτοιες μέθοδοι bulling είχαν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν.

Το 1969 ορισμένοι κινδυνολάγνοι-καταστροφολόγοι εκείνης της εποχής προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί το επίπεδο της θάλασσας και αυτό μέχρις στιγμής δεν έχει γίνει ακόμη, [2]. Δέκα χρόνια μετά, το 1979, επί Προεδρίας του Jimmy Carter, παρουσιάσθηκε το θεωρητικό μοντέλο της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τον Gordon MacDonald. Οι αναγνώστριες/τες ίσως δεν γνωρίζουν το όνομα Gordon MacDonald. Ο Gordon MacDonald επηρέασε όσο λίγοι τη θεωρία της υπερθέρμανσης του Πλανήτη. Στις 8 Δεκεμβρίου 1979 το περιοδικό «People Magazine» σε αφιέρωμά του παρουσίασε την προφητεία του Gordon MacDonald για την ανύψωση της στάθμης των νερών και της Κλιματικής Αλλαγής. Τί προφήτεψε ο MacDonald πριν ακριβώς από 40 χρόνια; Ότι μέχρι το 2020 (δηλαδή του…χρόνου!) το επίπεδο της θάλασσας θα έχει ανέβει 6 μέτρα λόγω της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα, [3].

  • Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι θιασώτες της Κλιματικής Αλλαγής, είναι σαν να μας λένε ότι του χρόνου το Ενετικό  Λιμάνι των Χανίων θα εξαφανισθεί πλήρως. Μη τρελαθούμε. Πόσο ανέβηκε τελικά η στάθμη των ωκεανών από το 1979; Με όλο το σεβασμό, ούτε μέχρι τη σόλα του παπουτσιού του κ. MacDonald. Τί επακολούθησε όμως την αποτυχημένη πρόβλεψη του κ. Mac Donald; O τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Jimmy Carter υιοθέτησε τις απόψεις του MacDonald με αποτέλεσμα, έπειτα από 40 ολόκληρα χρόνια όχι απλώς να σέρνεται αυτό το αποτυχημένο επιστημονικό θεωρητικό μοντέλο, αλλά πάνω σε αυτό στηρίχθηκε ολόκληρη η ιστορική Συμφωνία του Παρισιού.

Πάνω σε αυτό το θεωρητικό μοντέλο στηρίχθηκε η επιβολή των δυσβάστακτων σοβιετικού τύπου πράσινων φόρων. (Ο Jimmy Carter δεν κατάφερε να ξαναεκλεγεί, αλλά οι πράσινοι φόροι παρέμειναν). Με όλα τούτα, θα έπρεπε λογικά οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων – αλλά και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης – να το εγκαταλείψουν. Να πουλήσουν τις περιουσίες τους και να φύγουν στα βουνά. Οι δε διεθνείς και Έλληνες επενδυτές να μη χτίζουν 5άστερα ξενοδοχεία σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο κλπ. Το ίδιο φυσικά θα πρέπει να συμβεί και στην Καλιφόρνια και αλλού.

Παρόμοιες προφητείες υπήρξαν δεκάδες στο παρελθόν. Όλες αποτύγχαναν και εμφανιζόταν νέες.

Εδώ και 20 χρόνια διάφορες κινδυνολογίες αναφερόταν σε κίνδυνο ερημοποίησης της Κρήτης, [4]. Κι όμως! Φέτος έβρεξε τόσο πολύ στην Κρήτη που έσπασε το πανευρωπαϊκό ρεκόρ βροχόπτωσης που ακτείχε η Νορβηγία από το 1989. Η ερημοποίηση της Κρήτης πήρε παράταση για τους επόμενους καταστροφολόγους. Ακόμη ένα θεωρητικό μοντέλο αποδείχτηκε εσφαλμένο. Όταν μία καταστροφολογική προφητεία αποτυγχάνει πάντα θα βρίσκονται ευκολόπιστοι να πιστέψουν στην επόμενη. Φυσικά, κάθε φορά πίσω από μία τέτοια καταστροφολογική προφητεία εμπλέκονται δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια ή ευρώ: η καταστροφολογία της Κλιματικής Αλλαγής έχει χρήμα με ουρά.

Πάρα πολλοί κερδίζουν από αυτή: ακαδημαϊκοί, ερευνητές, πολιτικοί, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, ακτιβιστές κλπ.

  • Ωστόσο, τόσο χρήμα και χρόνος που σπαταλείται γύρω από τη φούσκα της Κλιματικής Αλλαγής που προφητεύει ότι το ύψος του νερού από το λιώσιμο των πάγων θα υψωθεί από 2,4 εώς 6 μέτρα, δεν μπόρεσε να κατανικήσει μία βασική αρχή με ηλικία 2200 ετών περίπου: την Αρχή του Αρχιμήδη.

Ας κάνετε ένα απλό πείραμα Φυσικής. Ας το κάνετε με τα παιδιά σας. Βάλτε ένα παγάκι να επιπλέει µέσα σε ένα ποτήρι νερό. Αν αφήσετε το παγάκι να λιώσει, τί νομίζετε πώς θα συμβεί; Η στάθµη του νερού µέσα στο ποτήρι θα ανέβει ή θα κατέβει; Ας δοθεί κετευθείαν η απάντηση: το ύψος της στάθμης του νερού στο ποτήρι δεν θα µεταβληθεί (δείτε την πλήρη απάντηση στην παραπομπή [5]). Πρόκειται για βασικές γυμνασιακές γνώσεις…Το ίδιο θα συμβεί και με τους πάγους στην Ανταρκτική και στον Αρκτικό  κύκλο (εάν και εφόσον αυτοί λιώσουν). Σύμφωνα δε με το Κλιματολογικό Ινστιτούτο της Δανίας, το πάχος των πάγων στον Αρκτικό κύκλο όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται, [6].

Ας ξεκαθαρισθεί: Η Κλιματική Αλλαγή δεν συνδέεται με τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Ο δείκτης του διοξειδίου του άνθρακα δεν συνδέεται με την Κλιματική Αλλαγή. Κλιματικές Αλλαγές είχαν συμβεί δεκάδες φορές στο παρελθόν: τότε που υπήρχαν μόνο δεινόσαυροι και δεν υπήρχαν εργοστασιακά φουγάρα και αυτοκίνητα ντήζελ. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις στο παρελθόν όπου οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα βρισκόταν σε τρομερά υψηλά ποσοστά, κι όμως, η θερμοκρασία του πλανήτη ήταν χαμηλή (ή και το αντίθετο). Παρομοίως, οι πάγοι έχουν λιώσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Όπως και έχουν ξαναδημιουργηθεί αρκετές φορές. Πρόσφατα δε, ορισμένοι επιστήμονες υπεδειξαν μία νέα θεωρία: ότι υπάρχει πιθανότητα αντί για υπερθέρμανση του πλανήτη να περάσουμε σιγά-σιγά σε μία νέα μεγάλη περίοδο υπερψύξης του πλανήτη.

  • Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως ανθρωπότητα είναι να λάβουμε μέτρα απομείωσης της συνολικής επικινδυνότητας. Το μοντέλο της Κλιματικής Αλλαγής, στο οποίο στηρίχθηκε η Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, δεν είναι παρά ένα θεωρητικό επιστημονικό μοντέλο. Όπως ακριβώς υπάρχουν δεκάδες χιλιάδων θεωρητικά επιστημονικά μοντέλα. Όλα τα θεωρητικά επιστημονικά μοντέλα πάσχουν από το ίδιο ακριβώς σύμπτωμα: έχουν πιθανότητες αποτυχίας ακριβώς επειδή είναι θεωρητικά.

Η πολιτική απάτη στην προκειμένη περίπτωση έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο (οι αλλαγές του κλίματος) το οποίο συνέβαινε διαρκώς εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ώστε να επιβληθούν πράσινοι φόροι. Εκεί βρίσκεται η ουσία. Στο χρήμα! Η πολιτική απάτη αφορά τη χρήση του φόβου για τις μελλοντικές γενιές – για τα παιδιά μας – ως ψυχολογική επιχείρηση (Psy-Ops) ώστε οι λαοί να αποδεχτούν ένα καταστροφολογικό σενάριο και κάποιοι να εισπράτουν χρήμα. Φόβος = χρήμα.

Στις 27 Ιουνίου 2018 δόθηκε από τον παρόντα αρθρογράφο ξεκάθαρα η εκτίμηση κινδύνου ότι «η σύνδεση της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος (κλίμα) με τους φόρους (οικονομία) θα φέρει ίσως επικίνδυνες κοινωνικές καταστάσεις στο μέλλον. Τα παραπάνω ίσως λειτουργήσουν ως (επιπλέον) έμμεσος παράγοντας αύξησης του λαϊκισμού και των πολιτικών άκρων στην ΕΕ. Για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, δυστυχώς, ισχύει η εξίσωση: Περιβάλλον=Φόροι. Αυτό πρέπει να σταματήσει τάχιστα», [7].

Λίγους μήνες μετά ξέσπασε το Κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων με βασικό διακύβευμα τη μη-επιβολή των πράσινων φόρων. Έπειτα, ο κ. Μακρόν άρχισε τις στρογγυλεύσεις στην οικονομική πολιτική του ελέω των ασφυκτικών πολιτικών αντιδράσεων που δέχεται στο εσωτερικό της Γαλλίας εξαιτίας των Κίτρινων Γιλέκων.

Στη Γερμανία η αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (CDU), κυρία Annegret Kramp-Karrenbauer, προτίθεται να θέσει το CDU ενάντια στην υιοθέτηση των πράσινων φόρων για τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα. Το γεγονός αυτό αποτελεί στροφή 180 μοιρών σε ότι ίσχυε μέχρι σήμερα.

  • Ουσιαστικά πρόκειται για θεαματική κυβίστηση (κολοτούμπα) στη Γερμανική πολιτική σκηνή, αλλά και τεράστιο πλήγμα στη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή. Εάν όντως συμβεί αυτό, τότε η Συμφωνία του Παρισιού θα αρχίσει να μεταμορφώνεται σε μία συμφωνία-ζόμπι. Μπορεί όλα τα παραπάνω να μην αρέσουν σε ορισμένους, αλλά οι Γερμανοί βιομήχανοι και οι πολιτικοί, δεν είναι τυφλοί ούτε ανόητοι: τα βλέπουν αυτά και κατανοούν ότι εάν συνεχισθεί η λανθασμένη πολιτική των πράσινων φόρων τότε η ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας θα τρωθεί ανυπερθέτως.

Αλλά και το Γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) κατάλαβε τι συμβαίνει και ετοιμάζεται για μερική κυβίστηση: μιλώντας πρόσφατα σε ειδική ημερίδα του SPD για το Κλίμα, η αρχηγός του SPD κυρία Νάλες «άδειασε» την Υπουργό της (η οποία δεν παρευρισκόταν καν στην ημερίδα)  σχετικά με τους πράσινους φόρους καθώς αυτοί δεν γίνονται αποδεκτοί πλέον από την κοινωνία της Γερμανίας.

Πρν λίγο καιρό οι τοπικές κυβερνήσεις της Αλμπέρτα και του Οντάριο του Καναδά έπεσαν και αυτές εξαιτίας των πράσινων φόρων.

Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές στην  Αυστραλία συνέβη η απόλυτη έκπληξη. Το αποτέλεσμα των εκλογών για τα διεθνή ΜΜΕ ήταν «σοκαριστικό» και ως «θαύμα». To κυβερνών Φιλελεύθερο Εθνικό Κόμμα της Αυστραλίας κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών του εθνικού κοινοβουλίου της Αυστραλίας. Το Εργατικό κόμμα υπέστη σοκαριστική ήττα. Γιατί τα διεθνή ΜΜΕ περιέγραψαν ως «σοκ» και «θαύμα» την πανηγυρική επανεκλογή των συντηρητικών, [8], [9] και [10]; Γιατί όλες οι δημοσκοπήσεις έφεραν μέχρι και την τελευταία στιγμή ως νικητή το Εργατικό Κόμμα. Η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεεων στην Αυστραλία υπέστει βαθύ πλήγμα: αυτές κατέστησαν παντελώς αναξιόπιστες. Το διακύβευμα των εκλογών στην Αυστραλία ήταν αποκλειστικά και μόνο η Κλιματική Αλλαγή.

Αυτό είναι σαφέστατο και όλοι το γνώριζαν, ασχέτως εάν σήμερα ορισμένοι προσπαθούν να το κρύψουν. Το Εργατικό Κόμμα είχε μετατρέψει την Κλιματική Αλλαγή σε σημαία του προεκλογικού του αγώνα. Το Εργατικό Κόμμα μάλιστα ειρωνευόταν τον συντηρητικό συνασπισμό ως «COALition», από τη λέξη coal (= λιγνίτης), επειδή οι συντηρητικοί-φιλελεύθεροι στήριζαν στον προεκλογικό τους αγώνα τη συνέχιση εξόρυξης του λιγνίτη. Εάν θυμόμαστε καλά, πέρυσι τα διάφορα συστημικά δελτία ειδήσεων (ακόμη και τα Ελληνικά) βομβάρδιζαν το κοινό με καταστροφολογικές ειδήσεις σχετικές με τον υπερβολικό καύσωνα και τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, [11].

Όλες λοιπόν οι δημοσκοπήσεις προϊδέαζαν ότι οι Αυστραλοί ψηφοφόροι θα ψήφιζαν με οικολογικά κριτήρια επηρεασμένοι από την περιβαλλοντική καταστροφολογία και τη διαρκή πλύση εγκεφάλου που εχίαν σκοπίμως εφαρμόσει τα ΜΜΕ. Τελικώς, οι Αυστραλοί δεν πτοήθηκαν από την κλιματική καταστροφολογία και το Εργατικό Κόμμα υπέστη σοκαριστική ήττα. Οι εκλογές στην Αυστραλία θα επιφέρoυν σοβαρό – παγκόσμιο – πλήγμα στoυς θρησκόληπτους της Κλιματικής Αλλαγής, [12].

  • Οι λαοί αντιδρούν στις κάλπες και τιμωρούν την κλιματική καταστροφολογία η οποία έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά ψευδο-θρησκείας. Όποιος τολμήσει να αντιδράσει στη Νέα Θρησκεία στέλνεται στην πυρά για εξόντωση. Νέο Μεσαίωνα, με πράσινα χαρακτηριστικά, οι λαοί δεν θα ξαναζήσουν: θα πρόκειται για το Φασισμό του 21ου αιώνα. Ο πράσινος Φασισμός.

Η Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή θα πρέπει να αλλάξει ριζικά ή θα καθίσταται συμφωνία-ζόμπι. Κανείς λαός δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί βάρβαρη οικονομική επιδρομή πράσινων φόρων η οποία συνδέεται χωρίς καμία επιστημονική βάση με το διοξείδο του άνθρακα. Ειδικά, όταν υπάρχουν φωνές και ικανά επιχειρήματα να στηρίξουν την υπόθεση ότι η Κλιματική Αλλαγή δεν οφείλεται σε ανθρωπογενείς παράγοντες. Η καταστροφολογία της Κλιματικής Αλλαγής αποτελεί τρομερή πολιτική απάτη με δεινές οικονομικές επιπτώσεις.

Τα κόμματα, αριστερά και δεξιά, ας έχουν τα παραπάνω στο νου τους, γιατί ίσως να  υποστούν το μαρτύριο των κυβιστήσεων, και πιθανώς, σοκ στις κάλπες.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

[1] https://www.capital.gr/diethni/3360992/nees-tromaktikes-ektimiseis-epistimonon-oti-i-anodos-tis-stathmis-ton-thalasson-mporei-na-xeperasei-ta-duo-metra-eos-to-2100

[2] https://www.nytimes.com/1969/02/20/archives/expert-says-arctic-ocean-will-soon-be-an-open-sea-catastrophic.html

[3] https://people.com/archive/co2-could-change-our-climate-and-flood-the-earth-up-to-here-vol-12-no-15/

[4] http://www.kathimerini.gr/93887/article/epikairothta/ellada/erhmopoioyntai-megales-perioxes-ths-xwras

[5] http://users.sch.gr/filplatakis/Exercises/General/Melting_Ice_Cube_Sep_06.pdf

[6] http://greeklignite.blogspot.com/2019/05/blog-post.html#more

[7] https://www.huffingtonpost.gr/entry/ochi-stoes-prasinoes-foroes_gr_5b2d220fe4b0b4221bcdc98b

[8] https://www.nytimes.com/2019/05/19/world/australia/election-climate-change.html

[9] https://www.abc.net.au/news/2019-05-20/what-happened-to-the-climate-change-vote/11128128

[10] https://www.bbc.com/news/world-australia-48305001

[11] https://www.google.com/search?q=%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%202018%20%CE%BA%CE%B1%CF%8D%CF%83%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%82%20%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%82%20%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE&cad=h

[12] https://www.straitstimes.com/asia/australianz/australian-election-could-have-global-climate-change-impact

(*)Δρ. Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος
PhD Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Οικολογική καταστροφολογία από το 1969: Η κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: