Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποδέχονται νεαρές, ντυμένες με παραδοσιακές στολές, προσφέροντάς του ψωμί και μέλ, κατά την άφιξή του στο χώρο των εγκαινίων, των έργων κατασκευής του IGB, στο Κίρκοβο, Βουλγαρία, Τετάρτη 22 Μαΐου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Εγκαίνια αγωγού αερίου IGB στην Βουλγαρία: Προτεραιότητα η ενεργειακή ασφάλεια, λέει ο Τσίπρας

Τη σημασία του κάθετου αγωγού φυσικού αερίου IGB -το έργο κατασκευής του οποίου εγκαινίασε σήμερα στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας, μαζί με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ- για την ενεργειακή ασφάλεια και την οικονομική ευημερία της περιοχής, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

  • Η ενεργειακή ασφάλεια και ο πολλαπλασιασμός των ενεργειακών πηγών παραμένει μια πολύ σημαντική προτεραιότητα για την Ελλάδα ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην σύντομη ομιλία του και εξήγησε: «Ο TAP, ο κάθετος διάδρομος, ο East-Med, ο υπό σχεδίαση σταθμός υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη, ο αντίστοιχος σταθμός στη Ρεβυθούσα ο οποίος πρόσφατα επεκτάθηκε με τρίτη δεξαμενή, ο Turkish Stream 2, είναι έργα που ενισχύουν τον οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο της Eλλάδας, τη φίλης Βουλγαρίας και μαζί της ευρύτερης περιοχής».
  • Σημείωσε ακόμη ότι «με τον κάθετο διάδρομο, πρώτο τμήμα του οποίου είναι ο αγωγός IGB, αρχίζει και διαμορφώνεται ένα δίκτυο μεταφοράς ενέργειας που καθιστά τα Βαλκάνια ενεργειακό κόμβο […] Ένα μεγάλο τμήμα του αερίου στον IGB θα προέρχεται από τον TAP, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει το 2020 και θα μεταφέρει αζέρικο αέριο στις ευρωπαϊκές αγορές».

Γενικεύοντας ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Η χώρα μας, μέσω μιας ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που οδήγησε στην ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και μιας σειράς πολυμερών σχημάτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Ανατολική Μεσόγειο, έχει ενισχύσει τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή».

22/05/2019 13:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Εγκαινιάζονται τα κατασκευαστικά έργα του IGB στο Κίρκοβο από τον Τσίπρα και τον Μπορίσοφ

Be the first to comment on "Εγκαίνια αγωγού αερίου IGB στην Βουλγαρία: Προτεραιότητα η ενεργειακή ασφάλεια, λέει ο Τσίπρας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*