Διθύραμβοι για Τσιτσιπά-Σάκκαρη από τo tennis.com: Μεταμόρφωσαν το ελληνικό τένις

File Photo: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




«Το δυναμικό δίδυμο Τσιτσιπάς και Σάκκαρη που μεταμόρφωσε το ελληνικό τένις». Αυτός είναι ο τίτλος αφιερώματος της ιστοσελίδας tennis.com στους δύο Έλληνες πρωταθλητές, με αφορμή την υψηλότερη θέση που πέτυχαν έως τώρα στην καριέρα τους στην παγκόσμια κατάταξη.

«Το τένις, σπάνια είχε έναν κορυφαίο παίκτη από την Ελλάδα. Τώρα, έχει δύο, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη να έχουν πλέον τις υψηλότερες θέσεις στην καριέρα τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Και οι δύο έφτασαν στα ημιτελικά της Ρώμης, έχοντας επίσης κερδίσει τίτλους την ίδια εβδομάδα στο Εστορίλ και στο Ραμπάτ, αντίστοιχα.

Ο Τσιτσιπάς, 20 ετών, βρίσκεται στο Νο. 6 στην κατάταξη ATP, ενώ η Σάκκαρη είναι στο Νο 29 στην κατάταξη WTA», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, το αφιέρωμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Τσιτσιπά στη Ρώμη («Νιώθω σαν να είμαστε το δυναμικό δίδυμο που προέρχεται από την Ελλάδα, εμπνέοντας μικρά παιδιά και γενικά ανθρώπους, που θέλουν να παίξουν τένις»), τονίζοντας ότι «γνωρίζει ο ένας τον άλλον για πολύ καιρό, παίζοντας μαζί στο Κύπελλο Hopman».

«Παίζει υπέροχα. Η Μαρία αισθάνεται πολύ άνετα όταν βρίσκεται στο γήπεδο», δήλωσε ο Τσιτσιπάς. «Χαίρομαι που το βλέπω αυτό. Είναι μία από τις πιο ικανές αθλήτριες».

Η ιστοσελίδα, υπογραμμίζει ότι η Σάκκαρη δήλωσε πως η άνοδος τους είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτη, διότι δεν έλαβαν ουσιαστική υποστήριξη στην εξέλιξη τους.

«Δεν είχαμε ποτέ δύο καλούς παίκτες που παίζουν ταυτόχρονα», δήλωσε. «Αισθάνομαι πολύ υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα, είναι από τη Σπάρτη, είμαι από αυτήν τη χώρα.

Έχουμε ζήσει πολύ δύσκολες στιγμές τα τελευταία 10 χρόνια. Νομίζω ότι φέρνοντας καλά αποτελέσματα και ευτυχία στους ανθρώπους, είναι πολύ ωραίο».

Αμφότεροι, θα αγωνιστούν στο γαλλικό Open στο Παρίσι.

21/05/2019 09:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. πρακτ.
Λονδίνο, Βρετανία

Αλμα δέκα θέσεων της Μαρίας Σάκκαρη: Στο Νο 29 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: