Αποφασίζουν αν θα κατέβουν στις εκλογές οι ΑΝΕΛ: Στις 3 Ιουνίου η οριστική απόφαση

File Photo: Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Photo via Twitter, @anexartitoi




Στο ενδεχόμενο να μην κατέλθουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προσανατολίζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η οριστική απόφαση του κόμματος θα ληφθεί στις 3 Ιουνίου, μια ημέρα μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε ειδική συνεδρίαση.

Οι ΑΝΕΛ καταποντίστηκαν στις ευρωεκλογές καθώς έλαβαν μόλις 0,80% (45.000 ψήφοι). Όπως έκρινε ο πρόεδρος του κόμματος και ηγετικά στελέχη, όλα δείχνουν ότι οι πολίτες δεν εκτίμησαν τη στάση του κ. Καμένου να έχει συγκυβερνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και να τον έχει στηρίξει ως το «παρά πέντε».

Να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2015, οι ΑΝΕΛ, είχαν συγκεντρώσει 3,46% και είχαν προσελκύσει 198.000 ψηφοφόρους.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τι θα απογίνουν οι τρεις βουλευτές που έμειναν πιστοί στον Πάνο Καμμένο ως την τελευταία στιγμή, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Κώστας Κατσίκης και ο Αριστείδης Φωκάς, δεν έχει απαντηθεί έως τώρα.. Ζήτημα τίθεται και για τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίος στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις αναμετρήσεις στη Βουλή.

Πάντως κάποιοι αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματός του, με στόχο τις ψήφους τόσο στην Κεντροαριστερά όσο και στα δεξιά της ΝΔ, και δεν αποκλείεται κάποιοι από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ να μεταπηδήσουν από πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

HELLASJOURNAL

Συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή για ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: