Δεν διευκολύνει την επανέναρξη διαλόγου η στάση της Τουρκίας, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τελεί τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Αθηένου. Λάρνακα 03 Μαίου 2019. ΓΤΠ, Χ.ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Με όσα πράττει η Τουρκία με την αποστολή του πλοίου-γεωτρύπανου «Πορθητής» στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν διευκολύνει την επανέναρξη του διαλόγου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

  • Προσερχόμενος στο Συνεδριακό Κέντρο, όπου διεξάγεται το Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ρωτήθηκε για την παρουσία του «Πορθητή» και είπε ότι «οι παράνομες ενεργείες της Τουρκίας έρχονται αμέσως μετά την απόφαση ή την εισήγηση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε ενέργειες». Και είναι σαφέστατη η αναφορά προς ποία κατεύθυνση κλίνει, έτσι ώστε να διευκολυνθεί αυτό το οποίο όλοι επιδιώκουμε, την επανέναρξη του διαλόγου, συμπλήρωσε.

«Δεν θεωρώ ότι με τα όσα πράττει η Τουρκία μπορεί να υποβοηθηθεί αυτός ο διάλογος. Και είναι καιρός να το καταλάβουμε όλοι, ότι δυστυχώς υπάρχουν τα κωλύματα που ευλόγως δεν οδηγούν στην επανέναρξη του διαλόγου παρά τη δική μας πολιτική βούληση» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι η Κυβέρνηση έχει μελετήσει επισταμένως το ζήτημα, έγιναν και γίνονται ενέργειες, ενώ παρέπεμψε σε περαιτέρω ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος, όπως είπε, έχει τον συντονισμό της όλης δράσης.

  • Ερωτηθείς εξάλλου αν πήρε τις αποφάσεις του μετά την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και την παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας για τις υποθέσεις με τις εξαφανίσεις και δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών, αλλά και τί να αναμένει η κοινωνία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «όπως είχαμε πει από την αρχή χρειάζεται ψυχραιμία».
  • «Υπήρξε ένα κτηνώδες έγκλημα από έναν κατά συρροή δολοφόνο. Υπήρξαν οι επιπτώσεις οι οποίες δεν ήταν ευχάριστες» συνέχισε.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι «δεν θα μείνουμε αδρανείς. Θα πάρουμε εκείνα τα μέτρα που θα προστατεύσουν τους ξένους που επέλεξαν την πατρίδα μας – όπως πολλοί συμπατριώτες μας άλλοτε το εξωτερικό – αλλά και ταυτόχρονα θα δούμε εκείνες τις αναγκαίες τομές και δομές που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να είμαστε ένα πιο ακόμα αποτελεσματικό κράτος».

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
04/05/2019 12:05

100 χιλιόμετρα από τον Ακάμα ο “Πορθητής”: Ξεκινά γεώτρηση η Τουρκία, παίζει με τη φωτιά…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: