Δέκατη εκστρατεία της εφημερίδας Greek News για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού

File Photo: Η παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




H εφημερίδα Greek News ξεκινά από τη Δευτέρα 20 Μαΐου την 10η εκστρατεία της για την ενίσχυση του ελληνικού Τουρισμού.

Για 10 εβδομάδες – μέχρι την 22α Ιουλίου – μέσα από τις σελίδες μας και την ηλεκτρονική μας έκδοση, θα δίνεται η δυνατότητα σε Έλληνες και Αμερικανούς πολιτικούς, ηγέτες μεγάλων Ελληνοαμερικανικών οργανισμών και παράγοντες του τουριστικού κλάδου να στέλνουν τα μηνύματά τους καλώντας ομογενείς και φιλέλληνες να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα.

  • Πρόκειται για την εκστρατεία που ξεκινήσαμε τον Μάιο του 2010, όταν τα αποκαΐδια της Marfin ακόμη άχνιζαν και οι ακυρώσεις κρατήσεων ξένων που επρόκειτο να επισκεφθούν την Ελλάδα έπεφταν σα βροχή. Έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και δυνατότητες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και στον πατριωτισμό της, απευθυνθήκαμε μέσω της εκστρατείας μας – που ήταν εντελώς δωρεάν – καλώντας τους να βοηθήσουν την κρίσιμη εκείνη ώρα την Ελλάδα για να αντιστρέψουν το κλίμα, με τον ευκολότερο και ταχύτερο τρόπο: Το τουριστικό τους συνάλλαγμα. Κι στη μοναχική μας φωνή ενώθηκαν χιλιάδες άλλες, αναπαράγοντας το μήνυμά μας «Αγαπούμε την Ελλάδα – Βοηθούμε της Ελλάδα: Φέτος το Καλοκαίρι Πάμε Ελλάδα». Πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης της Διασποράς ξεκίνησαν τις δικές τους εκστρατείες και τελικά έγινε συνείδηση πως ο Τουρισμός μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στον ελληνικό λαό που υπέφερε από την οικονομική κρίση.

Κάποιοι χλεύασαν λέγοντας πως έτσι κι αλλιώς οι ομογενείς θα πάνε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, κάποιοι θεώρησαν την επιτυχία της εκστρατείας ευκαιρία να κάνουν αντίστοιχη ως μπίζνες, ωστόσο η εκστρατεία της Greek News ήταν η μόνη που άντεξε στο χρόνο, γιατί ήταν πατριωτική και εθελοντική και το χρώμα της ήταν το γαλάζιο της Ελλάδας κι όχι το πράσινο του δολαρίου.

  • Όταν ξεκινήσαμε το 2010, ο αριθμός των επισκεπτών από τις ΗΠΑ άγγιζε τους 300.000. Σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, φτάσαμε το 2018 στον αριθμό – ρεκόρ του 1.097,.000 επισκεπτών από τις ΗΠΑ και έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ. Κι εκεί που δεν υπήρχε καμία απευθείας πτήση (μόνο η Delta πετούσε το καλοκαίρι), έχουμε μία καθημερινή όλο το χρόνο (Emirates) και φέτος το καλοκαίρι υπάρχουν επιπλέον πέντε απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης από τις Delta, Norwegian, United Airways. Την ίδια στιγμή, η American Airlines, η οποία συνδέει άμεσα την Αθήνα με τη Φιλαδέλφεια, φέτος προσθέτει απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Σικάγο.

Συνολικά, πέρυσι σημειώθηκαν στην Ελλάδα 33 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις, μαζί με την κρουαζιέρα ( 9 εκατομμύρια περισσότερα από το 2014) και αύξηση των εσόδων στα 18,5 δισ. ευρώ.

Ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και στην υπόθεση αυτή δεν χωρούν κομματισμοί και σκοπιμότητες. Με χαρά το επισημάναμε το 2015, όταν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά διατήρησε για πάνω από 6 μήνες στη θέση του τον ΓΓ του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά, ένα ικανότατο και άξιο στέλεχος με τεράστια προσφορά. Η Έλενα Κουντουρά ήταν η υπουργός Τουρισμού που έβαλε τη σφραγίδα της στο θαύμα που πέτυχε η Ελλάδα στα τελευταία 4 χρόνια. Σημειώνουμε επίσης την σημαντική συμβολή του υφυπουργού Λευτέρη Κρέτσου, που προώθησε μέτρα για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, γιατί αυτές αποτελούν τεράστια διαφήμιση της χώρα. Της τέως διευθύντριας Αμερικής και Καναδά, Γκρέτας Καματερού, που εργάστηκε ακούραστα ανοίγοντας αγορές στην Αμερική. Και στελεχών του τουριστικού κλάδου, με πρώτον τον Πέτρο Βλήττα, άτυπο σύμβουλο όλων των Ελλήνων υπουργών Τουρισμού της περασμένης δεκαετίας, ιδίως για το θέμα των αεροπορικών συνδέσεων.

  • Η φετινή μας εκστρατεία ξεκινά με μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλου, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, του ΓΓ του ΕΟΤ Κωνσταντίνου Τσέγα, του Γενικού Προξένου δρα. Κωνσταντίνου Κούτρα και συνέντευξη της τέως υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά. Θα σας πουν το λόγο γιατί πρέπει να επισκεφθείτε την Ελλάδα. Όμως υπάρχουν ακόμη 1.097.000 λόγοι, όσοι κι οι περυσινοί επισκέπτες από τις ΗΠΑ.

Και φέτος το Καλοκαίρι ας πάμε Ελλάδα. Γιατί την αγαπούμε, θέλουμε να την βοηθήσουμε, γιατί είναι πανέμορφη, γιατί θέλουμε να κρατήσουμε εμείς και τα παιδιά μας δυνατούς τους δεσμούς μαζί της.

Τα μηνύματα των πολιτικών:

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για την καμπάνια της «Greek News», «Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα»

«Φίλες και φίλοι,

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Μετά την ημερομηνία-ορόσημο της 21ης Αυγούστου 2018, η πατρίδα μας έχει μπει σε μια νέα εποχή. Αφήσαμε οριστικά πίσω μας την οδυνηρή περίοδο των μνημονίων και βαδίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης.

Το 2019 είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά θετικών ρυθμών ανάπτυξης για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι εξασφαλισμένες για το επόμενο διάστημα, ενώ το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών και η υπεραπόδοση της εθνικής οικονομίας μας επιτρέπει να απεμπλακούμε από το χρέος μας προς το ΔΝΤ, πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο ενάρετος δημοσιονομικός κύκλος συνεχίζεται. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις επιτυγχάνουν ρεκόρ δεκαετίας, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές συνεχίζουν να  καταγράφουν πρωτοφανή δυναμική. Ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, έχοντας συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας από το 2015 και έπειτα.

Είμαι πεπεισμένος ότι το 2019 θα είναι μια ιστορική χρονιά. Όχι μόνο γιατί συμβολίζει το τέλος της Ελλάδας της κρίσης, αλλά και γιατί σημαίνει την αφετηρία μιας νέας Ελλάδας, της Ελλάδας των ανθρώπων της, της Ελλάδας των πολλών.

Σε αυτή την ιστορική προσπάθεια αναγέννησης της πατρίδας, η ελληνική ομογένεια έχει τη δύναμη και την ικανότητα να συνεισφέρει τα μέγιστα. Να μεταδώσει το μήνυμα ότι οι σκοτεινές μέρες είναι πίσω μας και να προβάλει την Ελλάδα ως τουριστικό και επενδυτικό προορισμό, ως κοιτίδα του οικουμενικού πολιτισμού και τόπο υψηλού φυσικού κάλλους.

Καλώ λοιπόν τους αναγνώστες της Greek News, τους ομογενείς των ΗΠΑ, να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνει η εφημερίδα τα τελευταία δέκα χρόνια, να προωθήσει τον ελληνικό τουρισμό μέσω της καμπάνιας «Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα».

Εύχομαι υγεία, ευτυχία και προκοπή σε όλους και όλες».

Νίκος Παππάς για την 10η εκστρατεία της Greek News: Ας γνωρίσουμε τη νέα Ελλάδα

Τώρα που τελειώσαμε με τα μνημόνια, τώρα που η ύφεση αποτελεί παρελθόν και η ανάκαμψη είναι γεγονός, τώρα που τα οικονομικά μεγέθη μάς επιτρέπουν να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, τώρα είναι η προσφορότερη ώρα να γνωρίσουμε μαζί τη νέα Ελλάδα.

Μαζί με εμάς τη γνωρίζουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι από όλο τον πλανήτη. Περίπου 22 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τη χώρα μας το 2014. Τέσσερα χρόνια μετά, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 50%: Το 2018 φιλοξενήθηκαν στην πατρίδα μας πάνω από 33 εκατομμύρια πολίτες. Για το 2019 περιμένουμε ακόμη περισσότερους.

Ως Κυβέρνηση έχουμε απόλυτη συνείδηση ότι ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος δίνει συνολικά το ρυθμό για την οικονομία της χώρας, μπορεί να περάσει σε μια νέα εποχή. Αυτό σημαίνει ότι το τουριστικό προϊόν μπορεί να είναι πολλαπλό και διαφοροποιημένο: Να το επιλέγει ο τουρίστας πριν επισκεφτεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες και δυνατότητες ώστε να σχεδιάζει τις διαδρομές του και να εξυπηρετείται για μια σειρά από δράσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Όλα αυτά μέσω μιας διαδικτυακής πύλης, που υλοποιείται ήδη και στην οποία θα υπάρχει πληθώρα πληροφοριών (χάρτες, οπτικοακουστικό υλικό, κ.ά.), και μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Σύντομα αυτές οι επιλογές θα γίνουν ”κτήμα” όσων επισκέπτονται τη χώρα μας.

Η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης. Ισχυρότερο, πλέον.

Και δεν είναι μόνο οι χρυσαφένιες παραλίες, ο καταγάλανος ουρανός, οι πράσινες πλαγιές, το απαράμιλλο φυσικό τοπίο, που προσελκύουν τόσους πολλούς ανθρώπους. Δεν είναι μόνο η Ακρόπολη, οι Δελφοί, τα Μετέωρα, η Κνωσός, η Δήλος και οι αμέτρητοι τόποι, όπου οι άνθρωποι έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την ιστορία χιλιάδων χρόνων.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι –περισσότεροι μήνα με το μήνα και χρόνο με το χρόνο- που διαβλέπουν στην Ελλάδα ευκαιρίες επένδυσης σε σειρά τομέων. Αυτό που φάνταζε δύσκολο στοίχημα, πλέον το κερδίζουμε. Τα τελευταία χρόνια, τα γραφειοκρατικά εμπόδια εξαλείφονται, οι συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με το δημόσιο ψηφιοποιούνται, οι νέες υποδομές, όπως τα δίκτυα νέας γενιάς, δημιουργούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και τα κίνητρα πολλαπλασιάζονται. Με τις αλλαγές που δρομολογήσαμε, η χώρα γίνεται ελκυστική για κάθε επενδυτή. Καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως οι ευκαιρίες είναι πλέον περισσότερες, οι δυνατότητες καλύτερες και το περιβάλλον ευνοϊκότερο.

Η συμβολή της ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ στο πέρασμα της χώρας στη νέα εποχή είναι ουσιαστική, η δε στήριξή της διαχρονική και ισχυρή. Ενώ, ιδιαίτερα σημαντικές κρίνονται οι πρωτοβουλίες ανθρώπων να κρατήσουν τις δύο πλευρές σε επαφή. Αναφέρομαι, βεβαίως, σε πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Απόστολου Ζουπανιώτη και της εφημερίδας Greek News που κρατά χρόνια και καταγράφει θετικότατα αποτελέσματα.

Αγαπητοί φίλοι, στη νέα εποχή προσβλέπουμε τόσο στη στήριξή σας όσο και στη συνεργασία μας. Προσβλέπουμε στην επιστροφή σας στην πατρίδα όχι μόνο για αναψυχή. Σας περιμένουμε για να συναντηθούμε, να γνωρίσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τη νέα Ελλάδα.

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ Κωνσταντίνου Τσέγα στην 10η Εκστρατεία της Greek News

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός είναι διεθνώς, ένα πανίσχυρο brand name, που παραπέμπει στην ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά  των τοπίων της – τόσο στην ηπειρωτική όσο και στην νησιωτική χώρα- στο ήπιο μεσογειακό  κλίμα, που ευνοεί τις  διακοπές όλο τον χρόνο, αλλά και  την αυθεντική Μεσογειακή κουζίνα της, που είναι φημισμένη σε όλο τον κόσμο ως βάση του ευ ζην και της μακροζωίας.

Ο Τουρισμός αποτελεί για την πατρίδα μας Εθνική υπόθεση .Το 2018 έφερε πάνω από 18,5 δις. ευρώ έσοδα, απέφερε 37,5 δις. στην ελληνική οικονομία με συμβολή 20% στο ΑΕΠ, και συνεισέφερε στην απασχόληση, με 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας, αποτελώντας βασικό εργοδότη των Ελλήνων.

Για τους παραπάνω λόγους το Υπουργείο  Τουρισμού έχει διαμορφώσει  μια στοχευμένη  και καλά σχεδιασμένη στρατηγική, για τουρισμό στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο  την οποία υλοποιεί ο ΕΟΤ σε  παγκόσμιο επίπεδο μέσω των  γραφείων του στο εξωτερικό.

Η στρατηγική αυτή  αποδίδει θεαματικά αποτελέσματα καθώς:

  • Το 2018, ξεπεράσαμε τα  33 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις, μαζί με την κρουαζιέρα  και προσθέσαμε 9 εκατομμύρια περισσότερα από  το 2014.
  • Η αύξηση των εσόδων το 2018 έφθασε τα 18,5 δισ. Ευρώ, δηλαδή 1,4 δισ. περισσότερα από το 2017.
  • Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο τουριστικός τομέας στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 6,9% το 2018.
  • Το ποσοστό ανάπτυξης είναι 3,5 φορές υψηλότερο από τον ρυθμό ανάπτυξης της συνολικής εθνικής οικονομίας, 2,0%, και της ευρωπαϊκής 2,4% αντίστοιχα.
  • Όσον αφορά τις ΗΠΑ, οι αριθμοί είναι θεαματικοί:

Οι αφίξεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα το 2017 ήταν 864.921 ενώ το 2018 έφτασαν τις 1.097.400, αύξηση 26,9%!

Φέτος το καλοκαίρι υπάρχουν πέντε απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης από τις  Delta, Emirates, United Airways. Την ίδια στιγμή, η American Airlines, η οποία συνδέει άμεσα την Αθήνα με τη Φιλαδέλφεια, φέτος προσθέτει απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Σικάγο.

Η χώρα μας θεωρείται επίσης ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς για τους επισκέπτες της . Σύμφωνα με το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων  των ΗΠΑ, η Ελλάδα κατατάσσεται στην κορυφή ( επίπεδο ένα της συμβουλευτικής  λίστας  για  ταξίδια) , που είναι το καλύτερο  επίπεδο  από την άποψη της ασφάλειας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους  ο ΕΟΤ ενθαρρύνει  τις πρωτοβουλίες θεσμικών και ιδιωτικών φορέων συγχαίρει κάθε θετική προσπάθεια που γίνεται για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και απευθύνει πρόσκληση μέσω της Greek News   στους Έλληνες Ομογενείς να επιλέγουν και να συστήνουν την πατρίδα μας για διακοπές και …όχι μόνον  καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μήνυμα του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρα Κων/νου Κούτρα

Αγαπητοί μου συμπατριώτες

Υπάρχουν Έλληνες που ζούνε στην Ελλάδα και Έλληνες όπου η Ελλάδα ζει μέσα τους.

Από την θέση που βρίσκομαι εδώ στη Νέα Υόρκη, είχα την τιμή και την χαρά να γνωρίσω ανθρώπους, για τους οποίους η χώρα μας δεν είναι απλώς μία γεωγραφική περιοχή, αλλά ένα ιδανικό. Και τούτο δεν αφορά μόνο στο χωριό ή στο νησί, απ’ όπου ξεκίνησαν οι πρόγονοι τους, αλλά στη ρωμιοσύνη.

Τα «ιδανικά» είναι ίσως άπιαστα, αλλά σίγουρα αυτό δεν ισχύει για την Ελλάδα μας. Χάρη στην πρόοδο των μεταφορών και στις ενέργειες μας να πείσουμε μεγάλες εταιρίες να μας εμπιστευθούν, η χώρα μας δεν είναι πλέον στην άκρη του κόσμου.

Έχει γίνει εδώ και καιρό μια ανοιχτή αγκαλιά, όχι μόνο για τους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και για εκατομμύρια ανθρώπους που θέλουν να δουν το νησί μας και να γευθούν το νόστιμο ελληνικό φαγητό στο χωριό μας. Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιος είναι καλύτερος να τους ξεναγήσει, αν όχι εσείς; Ποιος είναι καλύτερος να δείξει στα νέα ελληνόπουλα της Αμερικής την Ελλάδα από εσάς;

Η απάντηση είναι φυσικά, εσείς! Σας προσκαλώ λοιπόν να έρθετε στην Ελλάδα και δείτε πως έχει μεταμορφωθεί η χώρα μας από τον καιρό που την αφήσατε. Σας προσκαλώ να έρθετε και να κάνετε κάτι που έχουμε ξεχάσει να κάνουμε στα χρόνια του μαζικού τουρισμού: να περιηγηθείτε! Η Ελλάδα μας προσφέρεται για να εξερευνήσει κανείς τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Περπατήστε την Αθήνα μας και εξερευνήστε τις νέες πολιτιστικές τάσεις. Επισκεφθείτε μέρη πέρα από τα νησιά μας. Πηγαίνετε για λουτρά στην Πέλλα ή κάνετε πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς. Ακολουθήστε τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στη Μακεδονία ή βολιδοσκοπήστε το ηλιοβασίλεμα όπου φαντάζεστε τον εαυτό σας να παντρεύεται το επόμενο καλοκαίρι! Πιείτε ελληνικό καφέ στο καφενείο του χωριού και ρωτήστε τους συγγενείς να σας πουν τις ιστορίες από τα παλιά.

ΠΗΓΗ: GREEK NEWS

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και στον τουρισμό πολυτελείας: Διακρίσεις για την χώρα μας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: