Χωρίς υπαίθριες συγκεντρώσεις γιορτάστηκε η Πρωτομαγιά στη Σρι Λάνκα για λόγους ασφαλείας

File Photo: People attend a vigil, to pay a tribute to the victims of the Sri Lanka. EPA, JEROME FAVRE




Χωρίς υπαίθριες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά τα κυριότερα πολιτικά κόμματα στη Σρι Λάνκα, σεβόμενα την έκκληση των αρχών να μην πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις για λόγους ασφαλείας, μετά τις επιθέσεις, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών που στοίχισαν τη ζωή σε 253 ανθρώπους.

  • Τα κόμματα οργάνωσαν συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους, με τη συμμετοχή μόνο μελών τους, αντί για τις παραδοσιακές, μεγάλες διαδηλώσεις στις οποίες κάθε χρόνο κατεβαίνουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.
  • Αρχικά σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν πολύ μεγάλες διαδηλώσεις για να επιδείξουν τη δύναμή τους, ενόψει και των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο.

Ο πρόεδρος Μαϊθριπάλα Σιρισένα και ο πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε παρέστησαν σε μια επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του πρώην προέδρου Ρανασίνγκε Πρεμαντάσα που σκοτώθηκε την Πρωτομαγιά του 1993, σε επίθεση αυτοκτονίας των αυτονομιστών ανταρτών Τάμιλ.

  • Στην πρωτεύουσα Κολόμπο τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σε όλη τη χώρα, αναζητώντας υπόπτους που εμπλέκονται στις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις εναντίον ξενοδοχείων και εκκλησιών.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί και κρατούνται περισσότεροι από 250 άνθρωποι, εκ των οποίων ορισμένοι διατηρούσαν δεσμούς με τις δύο ισλαμιστικές οργανώσεις που κατηγορούνται για το μακελειό.

Στις έρευνές τους οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει εκρηκτικές ύλες, πυρομαχικά και προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους.


ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA
01/05/2019 12:47

 

Ξένο παράγοντα βλέπει ο πρόεδρος Σιρισένα πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Σρι Λάνκα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: