Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.Φωτογραφία, πηγή, STAR

Δίνει τα ρέστα του ο Αλέξης: Υπόσχεται αύξηση 50 ευρώ για όλους τους συνταξιούχους

Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

  • Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε «σε ένα σχέδιο ελάφρυνσης και το 2019 βάσει των δυνατοτήτων της οικονομίας, με βάση τις προβλέψεις της Eurostat και για τα πλεονάσματα του 2018 και για την πορεία του 2019».

  • Για το Δημήτρη Κουφοντίνα και τις κατηγορίες ότι υπάρχει ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που «χαϊδεύει» τους αντιεξουσιαστές, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «πρέπει να αποφευχθεί η πολιτική εκμετάλλευση των φαινομένων βίας γιατί στο τέλος κερδίζουν αυτοί», και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ότι έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Υποστήριξε επίσης για την απόφαση αναίρεσης του απορριπτικού βουλεύματος για την άδεια του Δ. Κουφοντίνα ότι είναι αμιγώς θέμα Δικαιοσύνης, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να στρέψει τη συζήτηση σε θέματα ασφάλειας «μην έχοντας απαντήσεις σε άλλα ζητήματα».

Με στοιχεία ΑΠΕ, STAR

Η Εκκλησία διαδραματίζει καθοριστικής σημασίας κοινωνικό ρόλο, δηλώνει ο Παυλόπουλος

Be the first to comment on "Δίνει τα ρέστα του ο Αλέξης: Υπόσχεται αύξηση 50 ευρώ για όλους τους συνταξιούχους"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*