Αυτές είναι οι αποζημιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων για τις υπερωρίες στις εκλογές

File Photo: Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κοινές υπουργικές αποφάσεις για την αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης των δημοσίων υπαλλήλων στις εκλογές υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Η ειδική εκλογική αποζηµίωση είναι από 270 έως και 4.350 ευρώ μεικτά ως ανταπόδοση για την υπερωριακή απασχόληση.
Σύµφωνα µε τις κοινές υπουργικές αποφάσεις:

• Το ποσό των 4.350 ευρώ θα λάβουν έως 253 υπάλληλοι συγκεκριµένων διευθύνσεων (Διοικητικής Υποστήριξης, Προϋπολογισµού, Εκλογών, Προµηθειών, Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης, Οργανωσης ΟΤΑ) και οι γενικοί διευθυντές του υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, έως 6 άτοµα στην Υπηρεσία του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έως 33 στην ∆ιεύθυνση Εκτύπωσης και Βιβλιοδεσίας του Εθνικού Τυπογραφείου.

• Εκλογική αποζηµίωση 3.200 ευρώ θα λάβουν έως 372 υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών και έως 155 του Εθνικού Τυπογραφείου, ενώ 2.750 ευρώ θα λάβουν έως 2.170 υπάλληλοι των 13 περιφερειών και των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας.

• Το ποσό των 620 ευρώ θα πάρουν έως 140 υπάλληλοι στις Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις ανά την επικράτεια και 500 ευρώ θα πάρουν έως 337 υπάλληλοι των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών και έως 26 υπάλληλοι της ∆ηµοσιονοµικής Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου (ΔΥΕΕ) στη Νοµαρχία Αθηνών.
• Από 450 ευρώ θα λάβουν έως 8 υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ.

• Τέλος, 275 ευρώ θα λάβουν έως 35.623 υπάλληλοι στους συνολικά 325 δήµους της χώρας. Οπως αναφέρεται στην κοινή υπουργική απόφαση, από το σύνολο των χρηµάτων που θα δοθούν προκύπτει δαπάνη 19.243.950 ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισµό. Τα παραπάνω χρηµατικά ποσά υπάγονται σε κρατήσεις, οι οποίες είναι µεγάλου ύψους για τις υψηλές αµοιβές.

Πηγή: HELLAS JOURNAL

Όχι προνόμιο της ελίτ ο πολιτισμός λέει ο Αλέξης Τσίπρας: Να είναι κτήμα των πολλών…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal