Άυπνος δυο ημέρες ο Αντετοκούνμπο μετά τους τελικούς: Υποψήφιος για MVP στις 24 Ιουνίου

File Photo: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Φωτογραφία via ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι δεν κοιμήθηκε για δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση των τελικών στην ανατολική περιφέρεια, όμως σημείωσε πως παρά το γεγονός πως οι Μπακς δεν πέτυχαν τον στόχο τους, να κερδίσουν το δεύτερο πρωτάθλημα NBA στην ιστορία τους, είχαν μία επιτυχημένη χρονιά.

«Όμως λένε αυτό που δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Αυτό θα κάνει εμένα και την ομάδα πιο δυνατούς», είπε ο Αντετοκούνμπο.

Οι Μπακς είχαν το καλύτερο ρεκόρ στο NBA κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου αλλά έγιναν μόλις η έκτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που κέρδισε τα δύο πρώτα παιχνίδια είτε στον τελικό της περιφέρειας είτε στο τελικό του NBA και στη συνέχεια έχασε.

Μπορεί οι Μπακς να μην τα κατάφεραν αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φαίνεται πως θα είναι ο MVP της χρονιάς. Το NBA θα παρουσιάσει το καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος, στις 24 Ιουνίου.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ , διεκδικεί το βραβείο, μαζί με τον Τζέιμς Χάρντερ των Χιούστον Ρόκετς και τον Πολ Τζορτζ Τζορτζ των Οκλαχόμα Θάντερ

«Προφανώς είμαι χαρούμενος που είμαι ένας από τους τρεις φιναλίστ» είπε ο Αντετοκούνμπο. «Ελπίζω να το πάρω, αν όχι, έχω πολλά ακόμη χρόνια για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου να πετύχουν και να βρεθώ ξανά σε αυτή τη θέση.

Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν το σκέφτομαι καν. Δεν σκέφτομαι όλο το χρόνο, δεν πρόκειται να το σκεφτώ τώρα. Το μόνο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι δεν πρόκειται να παίξουμε την Πέμπτη», πρόσθεσε
Ο Kαρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, κορυφαίος σκόρερ στο ΝΒΑ και στην ιστορία των Μπακς, δήλωσε ότι ήταν περήφανος για τα επιτεύγματα της ομάδας αυτή τη σεζόν.

«Οι Μπακς ήταν άνετα η καλύτερη αμυντική ομάδα στο πρωτάθλημα αυτό το έτος», είπε. «Έδειξαν μια μεγάλη ικανότητα να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις ομάδες, γι ‘αυτό είχαν τόσο λίγες ήττες απώλειες μεταξύ τους. Ο προπονητής κατάλαβε πως έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο όχι μόνο για να ανυψώσει το ατομικό του παιχνίδι, αλλά συνολικά το επίπεδο παιχνιδιού της ομάδας».

Ο Αμπντούλ Τζαμπάρ οδήγησε τους Μπακς στο πρωτάθλημα NBA το 1971, τον μοναδικό τίτλο έως τώρα της ομάδας του Μιλγουόκι.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ στην Αμερική ο Αντετοκούνμπο έχει την ευκαιρία να υπογράψει το πιο σημαντικό συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2020. Μια πενταετή επέκταση στη συμφωνία του με τους Μπακς, ξεκινώντας από το 2021-22 θα ανερχόταν σε 247,3 εκατομμύρια δολάρια.

28/05/2019 09:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

 

Ο Μπουντενχόλζερ μίλησε για τη συμμετοχή του Gianni στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: