Αθώοι οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα το 2017 πριν την επίσκεψη Ερντογάν

File Photo: Αθώοι για όλες τις κακουργηματικές πράξεις κρίθηκαν οι εννέα Κούρδοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα, τον Νοέμβριο του 2017, πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα, κατηγορούμενοι ότι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον του, Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Αθώοι για όλες τις κακουργηματικές πράξεις κρίθηκαν οι εννέα Κούρδοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα, τον Νοέμβριο του 2017, πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα, κατηγορούμενοι ότι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον του.

  • Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους για όλες τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για τις κατηγορίες συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένης οπλοκατοχής και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Ωστόσο, έξι εκ των εννέα κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας, επί των οποίων το δικαστήριο τούς επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα, με αναστολή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των εννέα Κούρδων έκριναν ως δίκαιη την απόφαση του δικαστηρίου για απαλλαγή των εντολέων τους από τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες, ενώ οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους δήλωσαν αθώοι, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες δεν έχουν κανένα έρεισμα ούτε στα στοιχεία της δικογραφίας.

ΚΥΠΕ
15/05/2019 15:45

Δέκα χρόνια φυλακή στον Ανδρέα Μαρτίνη και τη σύζυγό του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: