Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας και Στρατηγός 1ης Στρατιάς σε συνεργασία για τη διακλαδικότητα ΕΔ

Ο Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Αντστράτηγος Κων/νος Φλώρος μαζί με επιτελείς του ΑΤΑ και του ΕΚΑΕ, Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019. Φωτογραφία: 1η Στρατιά




Την καρδιά της Ελληνικής Αεράμυνας, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, επισκέφθηκε ο Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU–OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

  • Ο Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Αντιστράτηγος Κων. Φλώρος συζήτησαν θέματα κοινού επιχειρησιακού ενδιαφέροντος και τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Μειζόνων Διοικήσεων, με γνώμονα την εδραίωση και ισχυροποίηση της διακλαδικότητας.
  • Η επίσκεψη έγινε εν τω μέσω της τουρκικής άσκησης “Θαλασσόλυκος” και στο Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, καθημερινά επικρατεί εγρήγορση ώστε να δίδονται άμεσες εντολές απογείωσης σε περίπτωση που υπάρξουν παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δυο Ανωτάτων, οι δυο άνδρες συζήτησαν εκτενώς τρόπους και διαύλους περαιτέρω επικοινωνίας ενώ οι επιτελείς του ΑΤΑ και του ΕΚΑΕ, ενημέρωσαν τον Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ για το επιχειρησιακό έργο και τις λοιπές δράσεις του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

Η διαρκής ασπίδα του ΠΝ κατά της τουρκικής θεωρίας περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: