Αποστάσεις διευθυντή του FBI από ισχυρισμούς Μπαρ για προεκλογική «κατασκοπεία» Τραμπ

File Photo: O επικεφαλής του FBI Christopher Wray. EPA, JIM LO SCALZO




Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι κράτησε αποστάσεις σήμερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, διαψεύδοντας ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών κατασκόπευσε την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ.

  • Τον περασμένο μήνα, ο Μπαρ σε ακρόασή του σε μια επιτροπή της Γερουσίας, ισχυρίστηκε ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ διεξήγαγαν «κατασκοπεία» εις βάρος της ομάδας Τραμπ, σημειώνοντας ότι μένει να αποδειχθεί αν η παρακολούθηση αυτή ήταν νόμιμη.
  • «Αυτός δεν είναι ένας όρος που θα χρησιμοποιούσα», δήλωσε ο Ρέι στην επιτροπή πιστώσεων της Γερουσίας, σε ερώτηση της γερουσιαστή Τζιν Σαχίν. «Πιστεύω ότι το FBI εμπλέκεται σε δραστηριότητες έρευνας και μέρος αυτών περιλαμβάνει δραστηριότητες παρακολούθησης διαφορετικών ειδών και μεγεθών και για μένα το βασικό ερώτημα είναι να διασφαλίζουμε ότι αυτό γίνεται με το γράμμα του νόμου», σημείωσε ο διευθυντής του FBI.

Σε ερώτηση της Σαχίν αν διαθέτει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο ότι το FBI ενήργησε παράνομα σε έρευνες που διεξήγαγε, ο Ρέι απάντησε πως δεν έχει υπόψη του.

Ο Τραμπ έχει ισχυριστεί ότι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευσαν την εκστρατεία του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu, VoA
07/05/2019 21:14

Ξεπέρασε το 45% η δημοτικότητα του Τραμπ: Για πρώτη φορά αφότου “άλωσε” τον Λευκό Οίκο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: