Από την επομένη των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα, διαβεβαιώνει ο Γεωργιάδης

File Photo: Ο αντιπροέδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης (Κ) συνομιλεί με τον ανεξάρτητο βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό (Δ), κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Στους πολιτικούς στόχους που η ΝΔ έχει θέσει στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις που θα γίνουν το 2019 αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης από την Κοζάνη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι η επιδίωξη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές είναι «να νικήσει με τέτοια διαφορά το κυβερνητικό κόμμα που δεν θα αφήνει περιθώρια για το ποιο είναι πρώτο κόμμα στην Ελλάδα. Από την επόμενη των ευρωεκλογών και εφόσον οι προβλέψεις θα επιβεβαιωθούν ο κ. Τσίπρας θα εκπροσωπεί το δεύτερο κόμμα».

Για τις Περιφερειακές εκλογές εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη «μπορεί να υπάρχει νίκη ακόμη και από τον πρώτο γύρο».

  • «Ο μεγάλος στόχος της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2019 είναι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να πάει στο πολιτικό περιθώριο» και πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως ο επόμενος πρωθυπουργός «θα έχει λυμένα τα χέρια για να λάβει εκείνες τις αποφάσεις που θα βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα».

Ερωτώμενος για την αρνητική στάση της ΝΔ στην ψήφιση του σχεδίου νόμου για την διάνοιξη των δυο συνοριακών διαβάσεων με την Βόρεια Μακεδονία στον Λαιμό της Πρέσπας και τους Προμάχους της Πέλλας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η ΝΔ καταψήφισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γιατί θεωρεί ότι «αποτελεί εφαρμοστικό νόμο της Συμφωνίας των Πρεσπών» και σχολίασε ότι «δεν μπορείς να καταψηφίζεις την κυρία συμφωνία γιατί είναι επιζήμια για την Ελλάδα και μετά να υπογράφεις τις εφαρμοστικές της συνθήκες».

  • Πρόσθεσε ακόμη ότι «είμαστε καθ’ ολοκληρία αντίθετοι με την συμφωνία, δεν θέλουμε να συνεχιστεί ομαλά η εφαρμογή της» και κατέληξε λέγοντας ότι «θέλουμε να καταλάβουν οι Σκοπιανοί ότι έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις και ότι εμείς δεν θα τους πούμε Μακεδόνες ποτέ». Στο ερώτημα πως σχολιάζει το γεγονός ότι η ΝΔ καταψηφίζει ένα αίτημα των τοπικών κοινωνιών και του δημάρχου Πρεσπών που ανήκει στην ΝΔ, απάντησε ότι «όταν το ζητούσαν δεν υπήρχε η Βόρεια Μακεδονία αλλά τώρα -πρόσθεσε -ήρθε ως Βόρεια Μακεδονία» και επανάλαβε ότι «η θέση της ΝΔ ως προς την συμφωνία των Πρεσπών είναι καθ’ ολοκληρία αντίθετη».

Για το θέμα των συντάξεων ανέφερε ότι η κυβέρνηση την τετραετία που πέρασε «έχει πάρει από κάθε συνταξιούχο 9.000 ευρώ και έρχεται τώρα πριν από τις εκλογές και λέει ότι εγώ θα σας δώσω πεντακόσια ευρώ». Επεσήμανε ότι «εμείς από την αρχή λέγαμε ότι αυτό που δίδεται δεν είναι 13 σύνταξη και ότι ακόμη και αυτοί που είχαν την αγαθή προαίρεση όταν πήγαν στο ταμείο είδαν ότι έλαβαν λιγότερα χρήματα». Προέβλεψε μάλιστα ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος που προέκυψε «θα υπάρξει αύξηση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος σχολιάζοντας την χθεσινοβραδινή εκδήλωση όπου μίλησε ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «ο κόσμος της Κοζάνης δεν πήγε στην ομιλία» και ότι «μίλησε σε άδειο γήπεδο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
19/05/2019 15:21

Η Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ θα ακούσει μόνο με οικονομικές κυρώσεις, είπε ο Κικίλιας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: