Από άλλο πλανήτη ο ηγέτης Μέσι: Επίδειξη δύναμης από την Μπαρτσελόνα επί της Λίβερπουλ

File Photo: Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ με συμπαίκτες του. EPA, Enric Fontcuberta




Η Μπαρτσελόνα έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του ChampionsLeague, αφού επικράτησε με 3-0 χάρη σε τέρματα του Σουάρες στο 26΄ και του Μέσι στο 75΄ και στο 82΄, στον πρώτο ημιτελικό με τη Λίβερπουλ που έγινε στο κατάμεστο από 98.000 φιλάθλους «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης.

Η Μπαρτσελόνα πήρε ισχυρό προβάδισμα έναντι της αντιπάλου της για την πρόκριση, την οποία θα κληθεί να «σφραγίσει» στις 7 Μαΐου στο Λίβερπουλ. Η ομάδα που θα περάσει θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη νικήτρια του ζευγαριού Τότεναμ-Άγιαξ την 1η Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης.

Για την Μπαρτσελόνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε τον Βιδάλ βασικό στη θέση του Βραζιλιάνου Αρτούρ και τον Φιλίπε Κουτίνιο αντί του Ουσμάν Ντεμπελέ. Για τη Λίβερπουλ, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν ξεκίνησε τον Ρομπέρτο Φιρμίνο (πέρασε αλλαγή στο 78΄), αφού δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί, ενώ στο 22΄ έχασε και τον Κεϊτά που τραυματίστηκε για να πάρει τη θέση του δύο λεπτά αργότερα ο Χέντερσον.

Οι δύο ομάδες, με καθαρά επιθετικό τρόπο παιχνιδιού, ξεκίνησαν δυνατά και πρόσφεραν ένα όμορφο παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του. Στο πρώτο 45λεπτο, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με ελαφρά καλύτερη επιθετικά τη Λίβερπουλ.

Πάντως, το σκορ άνοιξε η Μπαρτσελόνα στο 26΄, όταν ο Σουάρες με προβολή από κοντά, μετά από έξυπνη μεταβίβαση του Τζόρντι Άλμπα στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε την έξοδο του Άλισον κι έκανε το 1-0. Η Λίβερπουλ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο 35΄, όταν από εξαιρετική μπαλιά του Χέντερσον, ο Μανέ έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι κι έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι, που γνώρισαν την πρώτη ήττα τους σε όλες τις διοργανώσεις μετά από 20 αγώνες, μπήκαν πιο αποφασιστικά στο δεύτερο 45λεπτο και στο 47΄ ο Μίλνερ έκανε το πλασέ από πλάγια και υποχρέωσε τον Τερ Στέγκεν σε θεαματική επέμβαση. Λίγο αργότερα (53΄), σουτ του Σαλάχ έξω από την περιοχή, απομάκρυνε και πάλι ο Τερ Στέγκεν, όπως έκανε και στο 59΄ σε νέο σουτ του Μίλνερ.

Οι γηπεδούχοι έγιναν για πρώτη φορά επικίνδυνοι στο 68΄, όταν ο Σουάρες από μεταβίβαση του Μέσι, μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να περάσει τον Μάτιπ αλλά ο αμυντικός της Λίβερπουλ τον έκοψε. Όμως ο Μέσι ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει για μία ακόμη φορά και να κάνει το 2-0 στο 75΄ από κοντά, στην επαναφορά της μπάλας μετά από δοκάρι που είχε ο Σουάρες.

Ο αρχηγός των Καταλανών σκόραρε και στο 82΄ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ που άφησε άναυδο τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ και σημείωσε το 48ο εφετινό του τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις. Στο 84΄ η Λϊβερπουλ μπορούσε να περιορίσει την έκταση του σκορ και να δώσει μεγαλύτρο ενδιαφέρον στη ρεβάνς, όταν ο Σαλάχ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, μετά από πλασέ του Φιρμίνο που έδιωξε ο Ράκιτις πριν η μπάλα περάσει την γραμμή της εστίας.

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Λανγκλέ, Σουάρες, Άλμπα / Φαμπίνιο

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μπάρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (90΄+3΄ Αλενιά), Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρτούρο Βιδάλ, Φιλίπε Κουτίνιο (60΄ Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες (90+3΄ Ντεμπελέ).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ[): Άλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (78΄ Φιρμίνο), Μίλνερ (85΄ Οριζί), Κεϊτά (24΄ Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Λονδίνο, United Kingdom

Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Αντρεόζι και προκρίθηκε στα προημιτελικά στην Πορτογαλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: