Ανησυχία των ξενοδόχων της Πάφου για την πληρότητα τη φετινή τουριστική σεζόν

Phile Photo: Παραλία της Πάφου – ΚΥΠΕ




Οι αρχικές ανησυχίες των ξενοδόχων της Πάφου ότι οι πληρότητες του καλοκαιριού θα κυμανθούν σε χαμηλότερα επίπεδα κατά 10% περίπου από πέρσι επιβεβαιώνονται ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης.

  • Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι μπορεί οι πληρότητες των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου να είναι υψηλότερες από τους μήνες Απριλίου και Μαΐου ωστόσο σημείωσε η ροή των κρατήσεων δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό και να ανατρέψει το τωρινό αποτέλεσμα.
  • Ο πρόεδρος του Τοπικού ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε πως λόγω και των μειωμένων πληροτήτων οι ξενοδόχοι θα εισπράξουν μειωμένα εισοδήματα . Όπως εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης όσο οι πληρότητες δεν είναι ικανοποιητικές τότε ξεκινούν οι εκπτώσεις και αυτό επιδεινώνει το εισόδημα και κατά επέκταση την κερδοφορία της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Ερωτηθείς σχετικά για τις πιο προβληματικές αγορές ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου αναφέρθηκε στην αγγλική αγορά που φαίνεται να αντιμετωπίζει ακόμη δυσκολίες , στην ρωσική αγορά που ακόμη δεν ανέκαμψε, αλλά και τη γερμανική αγορά που μετά την πτώχευση της Germania χάθηκαν – όπως είπε- και οι πτήσεις από και προς την Πάφο.

  • Επιπρόσθετα ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στην αγορά του Ισραήλ η οποία μπορεί να είναι μικρή αλλά αρκετά ανεπτυγμένη, όπως εκτίμησε.

Επεσήμανε τέλος πως το Ισραήλ δεν μπορεί να καλύψει τις μειώσεις από την αγγλική αγορά λόγω μεγέθους.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους
ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος
08/05/2019 10:31

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα θαλάσσια σπορ παρουσίασε ο υπουργός Ναυτιλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: