Ανασύρθηκε ένα ακόμη αντικείμενο, συγκεκριμένα ένα τσιμεντομπλόκ από την Κόκκινη Λίμνη, στο πλαίσιο των ερευνών για την ανεύρεση της σορού του εξάχρονου κοριτσιού, ενός από τα θύματα του διαβόητου “Ορέστη”, Κύπρος, Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019. Φωτογραφία: Philenews.gr




Για 19η μέρα συνεχίστηκαν οι έρευνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο, με σκοπό να εντοπιστούν οι τρεις σοροί των εναπομείναντων θυμάτων του 35χρονου Νίκου Μεταξά, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση ανάσυρσης του δεύτερου αντικειμένου, το οποίο ανευρέθηκε στην Κόκκινη Λίμνη με τη βοήθεια δύτη και ειδικού κουβούκλιου.

  • Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το αντικείμενο που ανασύρθηκε πρόκειται για τσιμεντομπλόκ, το οποίο εντοπίστηκε χθες, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε άλλο.

Η όλη προσπάθεια πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή γερανού ιδιωτικής εταιρείας που κατέφθασε στο Μιτσερό από τη Λάρνακα.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον δεύτερο γερανό που χρησιμοποιήθηκε προς ανάσυρση, καθώς ο πρώτος αντιμετώπισε δυσκολίες στη μεταφορά του κλουβιού στο σημείο που εντοπίστηκε το αντικείμενο.

Επί τόπου βρίσκονται οι δύο ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους.

  • Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο λεγόμενος «Ορέστης» φέρεται να τοποθετούσε τσιμεντομπλόκ στις βαλίτσες με τις οποίες «έθαβε» τα θύματά του στην Κόκκινη Λίμνη παρά το μεταλλείο του Μιτσερού γι’ αυτό και οι Αρχές ήλπιζαν ότι κοντά στο τσιμεντομπλόκ θα κατάφερναν να εντοπίσουν κάποιο από τα εναπομείναντα θύματα που αναζητούνται.

Παρών στις έρευνες που διεξάγονται από το πρωί στην Κόκκινη Λίμνη, βρίσκεται και ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.

Στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, το μόνο που πραγματοποιήθηκε σήμερα είναι προετοιμασίες υποστήριξης του εξειδικευμένου συστήματος Sonar, το οποίο θα ερευνήσει την περιοχή το Σάββατο προς εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Sierra.

  • Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης αναφέρθηκε σε δεύτερη διοικητική έρευνα για υποθέσεις ελλειπόντων προσώπων αλλά και στην εξέλιξη της διερεύνησης των υποθέσεων των δολοφονιών.

Εξάλλου, σήμερα προέκυψαν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, καθώς ο Ιωνάς Νικολάου ανέβηκε στο Προεδρικό και υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθιξίας.

  • Μάλιστα, σε χθεσινή του γραπτή δήλωση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του, κάτι που εκλαμβάνεται ως προμήνυμα παραίτησης. Στο Προεδρικό για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Scotland Yard επισκέφθηκε την Τρίτη τα σημεία των ερευνών, ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις για αύριο αναμένεται να αποχωρήσει από το νησί.

Όπως όλα δείχνουν, η τέταρτη σορός που εντοπίστηκε φαίνεται να ανήκει στην μητέρα της οκτάχρονης Έλενα, Λίβια Μπουνέα.

 

Μας έχουν σαν σκλάβες, λένε εργαζόμενες στην Κύπρο: Συνάντηση Αναστασιάδη με διπλωμάτες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: