Ανάληψη ευθύνης για την καταδρομική επίθεση σε εκδήλωση της ΝΔ από αντιεξουσιαστές

FILE PHOTO: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Η αναρχική ομάδα «Μαύρος Μάης» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 25/5 όταν «σπάσαμε και πυρπολήσαμε την τράπεζα Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή», όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα αντεξουσιαστών.

Παράλληλα, αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για το «ντου» το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου στην προεκλογική εκδήλωση-συγκέντρωση της ΝΔ στο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Λεωφόρο Συγγρού, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τέλος, οι αντεξουσιαστές ανέφεραν ότι λίγες ώρες πριν τις εκλογές της 26ης του Μάη επιτέθηκαν στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελευσίνα παραβιάζοντας την πόρτα και βάζοντας φωτιά στο εσωτερικό του.

Η ανακοίνωσή τους:

”Παιδί μου το περιβόλι που θα κληρονομήσεις, όπως το βρεις κι’ όπως το δεις να μη το παρατήσεις. Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα, και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτυνε τη γη του, και αν είναι να έρθουνε χρόνια δίσεκτα, πέσουν καίροι οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα κι όσα δέντρα, για τίποτα άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια μη φοβηθείς το χαλασμό! Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα! ξεσπερμεψέ το, χέρσωσέ το περιβόλι κόφτο και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα για μάτωμα, για την καινούρια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε, κι όλο κινάει να ρθει, κι όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!! ”

”Κωστής Παλαμάς”

Οι παραπάνω στίχοι είχαν ακουστεί από τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο τέλος της απολογίας του στη δίκη της 17Ν, τότε που στάθηκε απέναντι στους δικαστές, τους εισαγγελείς και πολλά άλλα καθίκια της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, και με την επαναστατική του αξιοπρέπεια ανέλαβε την ευθύνη για την δράση του με σκοπό έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και τυρράνους.Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρισκόταν σε απεργία πείνας 2 εβδομάδων την οποία και έληξε επείτα την αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος στην απορριπτική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου για την άδειά του.Φτάνοντας την υγεία του σε οριακό σημείο διεκδικώντας τα αυτονόητα για μια ανάσα ελευθερίας που στερήθηκε εκδικητικά έπειτα από πολλές παρεμβάσεις των πρεσβειών των ΗΠΑ, της Τουρκίας, των ΜΜΕ, της οικογένειας Μητσοτάκη, της ΝΔ και της κυβέρνησης σύριζα.

Καθόλη την διάρκεια της απεργίας πείνας, διαμορφώθηκε ένα πολέμικο σκηνικό με συνεχή επίθεση στο πρόσωπο του συντρόφου από τη μεριά της εξουσίας.Από την άλλη μεριά, οι 2 εβδομάδες αυτές άνηκαν εξ ολοκλήρου στον κόσμο της αναρχίας και της επανάστασης.Οι σπασμένες τζαμαρίες πολιτικών γραφείων, τα καμμένα ΑΤ, οι επιθέσεις σε κρατικούς-καπιταλιστικούς στόχους, επανέφεραν τον τρόμο στις αυλές των ισχυρών και απέδειξαν ότι το φάντασμα της εξέγερσης συνεχίζει να πλανάται πάνω από την Ελλάδα, αναγκάζοντας κράτος και δικαστική εξουσία σε άτακτη υποχώρηση.Τρέμουν την ιδέα ότι οι φωτιές έφτασαν στα σπίτια και στις γειτονιές τους, τρέμουν τις εμπρηστικές επιθέσεις αλληλεγγύης σε διεθνές επίπεδο. Από τη μεριά μας, μέτα την λήξη της απεργίας πείνας του συντρόφου, πράξαμε το αυτονόητο, κάνοντας άκομα ένα βήμα εμπρός.

Ως πράξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή αντάρτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ξημερώματα σαββάτου 25/5, σπάσαμε και πυρπολήσαμε την τράπεζα Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην οδό εθνικής αντιστάσεως στην Καισαριανή.Η επίθεση σημειώθηκε κάτω από την μύτη των σκυλιών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που χαζολογούσαν 2 τετράγωνα παρακάτω, αποδεικνύοντας πως η θέληση για επίθεση σε οποιαδήποτε χρόνο και μέρος, είναι πιο δυνατή από την φοβία της καταστολής.Καλούμε κάθε άτομο, κάθε μαχητικό πυρήνα και ομάδα που οργίστηκαν και επιτέθηκαν να ξαναπιάσουμε το νήμα της αντίστασης, της επίθεσης, της εξέγερσης.Να περάσουμε από τον μερικό αγώνα στην ολική κατα μέτωπο σύγκρουση.

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

ΝΑ ΦΟΥΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Αναρχική ομάδα ”Μαυρος Μαης”

Υ.Γ.Η επίθεση αφιερώνεται στον σύντροφο Mauricio Morales που έπεσε μαχόμενος όταν εξερράγη στα χέρια του η βόμβα που επρόκειτο να τοποθετήσει στην Σχολή Χωροφυλακής στη Χιλή.

HELLASJOURNAL

Η κυβέρνηση να μην λαμβάνει στο εξής αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα, αναφέρει η ΝΔ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: