Αναχώρησε από το Προεδρικό ο Αρχηγός της Αστυνομίας: Αναμένονται ανακοινώσεις

Ερωτηθείς αν έχει υποβάλει την παραίτηση του στον Πρόεδρο περιορίστηκε να πει ότι «ο Πρόεδρος θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του». ΚΥΠΕ




Για πενήντα και πλέον λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Αρχηγού Αστυνομίας, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναχωρώντας από το Προεδρικό, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε πως ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την πολύκροτη υπόθεση των δολοφονιών από τον 35χρονο Νίκο Μεταξά.

  • Ερωτηθείς εάν έχει υποβάλει την παραίτησή του, αρκέστηκε να απαντήσει πως «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του».
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η συνάντηση μεταξύ του Ιωνά Νικολάου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου επικαλούμενος λόγους συνείδησης, για το στυγερό έγκλημα που συγκλονίζει την κυπριακή κοινωνία, υπέβαλε την παραίτησή του.

  • Η αποχώρηση του Ι. Νικολάου έβαλε περαιτέρω πίεση προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, αφού ως πολιτικός προϊστάμενος σημείωσε πώς «ο υπουργός δεν αναμειγνύεται και ούτε πρέπει να αναμειγνύεται στον χειρισμό και τη διερεύνηση οποιωνδήποτε καταγγελιών». Μια δήλωση με την οποία διαχωρίζει τις ευθύνες, υποδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες του Αρχηγού, για τον τρόπο με τον οποίο η Αστυνομία χειρίστηκε την όλη υπόθεση των καταγγελιών για τις εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάληξη της σημερινής συνάντησης του Αρχηγού Αστυνομίας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι μονόδρομος.

Πηγή: philenews

Νέες παραιτήσεις για τον serial killer; Ο Αρχηγός της Αστυνομίας στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: