Άμεσα εκλογές ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας, προτείνει ο Πάνος Καμμένος (video)

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Photo via Twitter, @IDraghatis




Τα εθνικά θέματα, τα οποία θα έπρεπε να μας απασχολούν αυτή τη στιγμή, «έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα» και τούτο «σε μια στιγμή που η διεθνής κοινότητα είναι μαζί μας» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον τ/σ “Open”.

  • Εκτίμησε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην Κύπρο, κίνηση που ισοδυναμεί με «Αττίλα 3», προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι «μπορεί να μην κάνουν τη γεώτρηση μέσα στα οικόπεδα για να ενοχλήσουν τις εταιρείες και τις χώρες, αλλά θα την κάνουν εκεί που θα περάσει ο EastMed». Υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να αποτραπεί μέσω της κινητοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού άμυνας και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

«Για να μη φοβίσουμε τον κόσμο», επισήμανε, «δεν λέμε ότι θα γίνει κάποια πολεμική ενέργεια, αλλά ο Ερντογάν απειλεί με 4.000.000 μετανάστες και πρόσφυγες από απέναντι. Αν αφήσει δύο χιλιάδες βάρκες αύριο το πρωί σε ένα νησί αυτό είναι πολεμική πράξη». Σημείωσε επίσης ότι «ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν στέλνει στην περιοχή αεροπλανοφόρο και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι θα καταβάλει προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «κρούω τον κώδωνα του κινδύνου: αν πάμε σε προεκλογική εκστρατεία μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε ζημιά. Το κράτος έχει διαλύσει». Ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών ή δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας μέχρι τον Οκτώβριο «για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις».

  • Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «θα πρέπει ο κ. Τσίπρας, αν η διαφορά είναι μικρή, να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, είτε να ζητήσει για εθνικούς λόγους και μέχρι τον Οκτώβριο να μην πάμε σε κομματική αντιπαράθεση, να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με “πέντε στάνταρ” που θα συμφωνήσουμε», ενώ «πιθανώς σε αυτή μπορεί να μην είναι ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας».

Εξέφρασε τον φόβο του ότι «κάτι έχει αλλάξει στις σχέσεις με τις ΗΠΑ», σημειώνοντας ότι «πρώτα απ’ όλα οι κινήσεις αυτές με τον Κουφοντίνα και η παρέμβαση της κυβέρνησης για να αποφυλακιστεί ένα στέλεχος της 17Ν ενοχλούν ιδιαίτερα τις ΗΠΑ» και «δεύτερον όλες οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσουν».

Τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει και η διακρατική συμφωνία που έχει υπογραφεί με το Ισραήλ, ενώ είπε ότι «ο κύριος σύμμαχός μας είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι χώρες της Μεσογείου. Η Ευρώπη δεν υπάρχει. Η Ευρώπη είναι οι δηλώσεις της κ. Μογκερίνι και του κ. Γιούνκερ».

Τέλος, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός δεν αποφασίζει με δημοσκοπήσεις.

20/05/2019 11:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές κάλεσε τους νέους ο Χαρίτσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: