Ακυρώσεις δρομολογίων πλοίων, τροποποιήσεις σε πτήσεις και πτώσεις δέντρων στην Κρήτη

FILE PHOTO: Επιβατηγά πλοία δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γεώργιος Χριστάκης




Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν από και προς το αεροδρόμιο Χανίων, «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», σήμερα, Κυριακή, γράφει η neakriti.

  • Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου της Fraport, μέχρι τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, συνολικά, επηρεάστηκαν τα προγραμματισμένα δρομολόγια 14 πτήσεων.
  • Πρόκειται για πτήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων πραγματοποίησαν αναγκαστικές προσγειώσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ μία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παράλληλα, προβλήματα – εξαιτίας του αέρα – σημειώθηκαν και στις αναχωρήσεις, οι οποίες και πραγματοποιήθηκαν από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Σημειώνεται πως οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το αεροδρόμιο Χανίων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, με λεωφορεία.

  • Υπενθυμίζεται πως και το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει προσγείωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.
  • Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν, νωρίτερα, στα Χανιά έφταναν μέχρι και τους 40 κόμβους, πράγμα που επέφερε και τις αναγκαστικές προσγειώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αεροσκαφών.

Πάντως, από το απόγευμα της Κυριακής, οι ισχυροί Νότιοι άνεμοι αναμένεται να σημειώσουν ύφεση.

Σημειώνεται πως οι άνεμοι προκάλεσαν και ακυρώσεις στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς επίσης και πτώσεις δέντρων, που είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει τμήμα του ΒΟΑΚ.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Έκτακτη προσγείωση στην Κρήτη, λόγω ανέμων, για το αεροσκάφος που μετέφερε τον ΠτΔ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: