File Photo: Istanbul Mayor Ekrem Imamoglu (C) arrives to his Republican People’s Party (CHP) headquarters in Ankara, Turkey. EPA, STRINGER




Προειδοποίηση για “ακραία καιρικά φαινόμενα” τα οποία θα συμβούν σε περίπου … ενάμιση μήνα, εξέδωσε ο δήμος Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός), που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, προκειμένου να πείσει με τον τρόπο αυτό τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης να μείνουν στην πόλη τους για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου.

  • “Αγαπητοί Κωνσταντινουπολίτες, σφοδρές χιονοπτώσεις αναμένονται στο Μπόντρουμ στις 23 Ιουνίου. Όλες οι παραλίες μας θα παραμείνουν κλειστές”, γράφει ο δήμος στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. “Σας συμβουλεύουμε να επωφεληθείτε από τον ήλιο που θα λάμπει στην Κωνσταντινούπολη την ίδια ημέρα. Αλλά σας περιμένουμε μετά τις 24 επειδή όλα θα πάνε καλά”, πρόσθεσε.
  • Χρησιμοποιώντας το hashtag “όλα θα πάνε καλά” (#herseycokguzelolacak), ένα από τα πιο δημοφιλή στην Τουρκία από χθες Τρίτη, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, εξοργισμένοι από την ακύρωση των δημοτικών εκλογών τις οποίες κέρδισε ο Εκρέμ Ιμάμογλου του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ξεκίνησαν μια εκστρατεία στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους.

Μπορεί το Μπόντρουμ να καλυφθεί από πυκνό στρώμα χιονιού στις 23 Ιουνίου, τα Άδανα και η Μερσίνη, από την άλλη πλευρά, ανακοίνωσαν ότι θα φλέγονται: η θερμοκρασία θα φτάσει τους 150 βαθμούς Κελσίου και η υγρασία θα αγγίξει το 90%, προειδοποιούν, σε χιουμοριστικό τόνο, οι δύο δήμοι.

Ο διάσημος πόπσταρ Ταρκάν συντάχθηκε με την εκστρατεία της αντιπολίτευσης, γράφοντας στο Twitter, στα 3,3 εκατομμύρια “ακολούθους” του: “Δεν έκλεισα μάτι τη νύχτα αλλά το πρωί ο ήλιος που ανέτειλε στον ορίζοντα ήταν πιο λαμπρός από συνήθως. Κατάλαβα ότι όλα θα πάνε καλά”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
08/05/2019 18:19

Περνά στην αντεπίθεση η αντιπολίτευση στην Τουρκία: Το CHP ζητά ακύρωση εκλογών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: