Άγνωστη παραμένει η αιτία θανάτου της 8χρονης: Κλήθηκαν ανθρωπολόγοι για τα ευρήματα

File Photo: Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Ως «εξαιρετικά απαιτητική διερεύνηση» χαρακτηρίζεται, από ασφαλείς πηγές με γνώση στην ιατροδικαστική επιστήμη, η αναζήτηση της αιτίας θανάτου της 8χρονης Ελένα Ναταλία, κόρης της επίσης δολοφονηθείσας Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα από την Ρουμανία, γράφει ο Φιλελεύθερος.

  • Υπενθυμίζεται ότι η σορός του ανήλικου κοριτσιού εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, κατόπιν υπόδειξης του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά. Η νεκροτομή επί της σορού της ανήλικης διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή – παθολογοανατόμο, Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος κλήθηκε για το σκοπό αυτό από την Βρετανία και με τη συνδρομή της ιατροδικαστού Αγγελικής Παπέττα.
  • Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», η ιατροδικαστική ομάδα που διενήργησε την νεκροτομή επί της σορού του 8χρονου κοριτσιού εντοπίζει κάποια ευρήματα, τα οποία ωστόσο πρέπει να διαπιστωθεί εάν είναι προθανάτια ή μεταθανάτια. Τα ευρήματα αφορούν κυρίως κακώσεις σε οστά για τις οποίες πρέπει να διακριβωθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας εάν προηγήθηκαν του θανάτου της 8χρονης, γεγονός που θα καταδείξει εάν τις έχει επιφέρει ο δράστης, ή εάν είναι αποτέλεσμα της ρίψης του άψυχου σώματος της στην Κόκκινη Λίμνη, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο οι κακώσεις να προήλθαν από την πτώση ή την πρόσκρουση σε αντικείμενα εντός της λίμνης.

Προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα η ιατροδικαστική ομάδα έχει ζητήσει τη συνδρομή ανθρωπολόγων, οι οποίοι κλήθηκαν να εξετάσουν το κρανίο. Λήφθηκε επίσης μεγάλος αριθμός δειγμάτων για τη διενέργεια σωρείας ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σε εκκρεμότητα τελούν και κάποια άλλα δείγματα που χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας.

  • Επί του παρόντος η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Την Δευτέρα η ιατροδικαστική ομάδα διενήργησε μακροσκοπική εξέταση επί της σορού, ενώ την Τρίτη στάληκε στο Παθολογικό Ανατομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μεγάλος αριθμός δειγμάτων για διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων. Η ιατροδικαστική ομάδα τελεί τώρα σε αναμονή για την προετοιμασία των ιστολογικών πλακιδίων που λήφθηκαν, τα οποία θα αποσταλούν πίσω στην ιατροδικαστική ομάδα για μικροσκοπική διερεύνηση, προκειμένου να μπορέσουν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Γνώστες της ιατροδικαστικής επιστήμης εξήγησαν στον «Φ» ότι ορθώς δεν ανακοινώνεται κάτι επί της ουσίας των ευρημάτων, καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο τη νομική πτυχή της υπόθεσης. Εκφράζεται πάντως αισιοδοξία ότι θα εντοπιστεί το αίτιο θανάτου αν και σε σπάνιες περιπτώσεις, παρά τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας που περιλαμβάνει αυτοψία, νεκροψία, νεκροτομή, ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, η ακριβής αιτία και ο τρόπος θανάτου παραμένουν άγνωστα ή ακαθόριστα.

Την νεκροτομή επί της σορού της 8χρονης Ελένα Ναταλία διενήργησε ο ιατροδικαστής – παθολογοανατόμος, Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίος ειδικεύεται στις μεταθανάτιες εξετάσεις όχι μόνο σε ενήλικες, αλλά και σε παιδιά, καθώς και η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα. Παρόντες στη διαδικασία ήταν επίσης οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Χωρίς αποτέλεσμα για την τρίτη βαλίτσα οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: