1.097.000 λόγοι για να επισκεφθείτε την Ελλάδα: Όσοι κι οι περυσινοί επισκέπτες από τις ΗΠΑ

File photo: Κρουαζιερόπλοιο στο Ναύπλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Εκδότη-Διευθυντή της Greek News

H εφημερίδα Greek News ξεκινά από τη Δευτέρα 20 Μαΐου την 10η εκστρατεία της για την ενίσχυση του ελληνικού Τουρισμού.

Για 10 εβδομάδες – μέχρι την 22α Ιουλίου – μέσα από τις σελίδες μας και την ηλεκτρονική μας έκδοση, θα δίνεται η δυνατότητα σε Έλληνες και Αμερικανούς πολιτικούς, ηγέτες μεγάλων Ελληνοαμερικανικών οργανισμών και παράγοντες του τουριστικού κλάδου να στέλνουν τα μηνύματά τους καλώντας ομογενείς και φιλέλληνες να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα.

Πρόκειται για την εκστρατεία που ξεκινήσαμε τον Μάιο του 2010, όταν τα αποκαΐδια της Marfin ακόμη άχνιζαν και οι ακυρώσεις κρατήσεων ξένων που επρόκειτο να επισκεφθούν την Ελλάδα έπεφταν σα βροχή. Έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και δυνατότητες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και στον πατριωτισμό της, απευθυνθήκαμε μέσω της εκστρατείας μας – που ήταν εντελώς δωρεάν – καλώντας τους να βοηθήσουν την κρίσιμη εκείνη ώρα την Ελλάδα για να αντιστρέψουν το κλίμα, με τον ευκολότερο και ταχύτερο τρόπο:

  • Το τουριστικό τους συνάλλαγμα. Κι στη μοναχική μας φωνή ενώθηκαν χιλιάδες άλλες, αναπαράγοντας το μήνυμά μας «Αγαπούμε την Ελλάδα – Βοηθούμε της Ελλάδα: Φέτος το Καλοκαίρι Πάμε Ελλάδα». Πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης της Διασποράς ξεκίνησαν τις δικές τους εκστρατείες και τελικά έγινε συνείδηση πως ο Τουρισμός μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στον ελληνικό λαό που υπέφερε από την οικονομική κρίση.

Κάποιοι χλεύασαν λέγοντας πως έτσι κι αλλιώς οι ομογενείς θα πάνε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, κάποιοι θεώρησαν την επιτυχία της εκστρατείας ευκαιρία να κάνουν αντίστοιχη ως μπίζνες, ωστόσο η εκστρατεία της Greek News ήταν η μόνη που άντεξε στο χρόνο, γιατί ήταν πατριωτική και εθελοντική και το χρώμα της ήταν το γαλάζιο της Ελλάδας κι όχι το πράσινο του δολαρίου.

Όταν ξεκινήσαμε το 2010, ο αριθμός των επισκεπτών από τις ΗΠΑ άγγιζε τους 300.000. Σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, φτάσαμε το 2018 στον αριθμό – ρεκόρ του 1.097,.000 επισκεπτών από τις ΗΠΑ και έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ. Κι εκεί που δεν υπήρχε καμία απευθείας πτήση (μόνο η Delta πετούσε το καλοκαίρι), έχουμε μία καθημερινή όλο το χρόνο (Emirates) και φέτος το καλοκαίρι υπάρχουν επιπλέον πέντε απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης από τις Delta, Norwegian, United Airways. Την ίδια στιγμή, η American Airlines, η οποία συνδέει άμεσα την Αθήνα με τη Φιλαδέλφεια, φέτος προσθέτει απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Σικάγο.

Συνολικά, πέρυσι σημειώθηκαν στην Ελλάδα 33 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις, μαζί με την κρουαζιέρα ( 9 εκατομμύρια περισσότερα από το 2014) και αύξηση των εσόδων στα 18,5 δισ. ευρώ.

  • Ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και στην υπόθεση αυτή δεν χωρούν κομματισμοί και σκοπιμότητες. Με χαρά το επισημάναμε το 2015, όταν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά διατήρησε για πάνω από 6 μήνες στη θέση του τον ΓΓ του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά, ένα ικανότατο και άξιο στέλεχος με τεράστια προσφορά. Η Έλενα Κουντουρά ήταν η υπουργός Τουρισμού που έβαλε τη σφραγίδα της στο θαύμα που πέτυχε η Ελλάδα στα τελευταία 4 χρόνια. Σημειώνουμε επίσης την σημαντική συμβολή του υφυπουργού Λευτέρη Κρέτσου, που προώθησε μέτρα για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, γιατί αυτές αποτελούν τεράστια διαφήμιση της χώρα. Της τέως διευθύντριας Αμερικής και Καναδά, Γκρέτας Καματερού, που εργάστηκε ακούραστα ανοίγοντας αγορές στην Αμερική. Και στελεχών του τουριστικού κλάδου, με πρώτον τον Πέτρο Βλήττα, άτυπο σύμβουλο όλων των Ελλήνων υπουργών Τουρισμού της περασμένης δεκαετίας, ιδίως για το θέμα των αεροπορικών συνδέσεων.

Η φετινή μας εκστρατεία ξεκινά με μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλου, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, του ΓΓ του ΕΟΤ Κωνσταντίνου Τσέγα, του Γενικού Προξένου δρα. Κωνσταντίνου Κούτρα και συνέντευξη της τέως υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά. Θα σας πουν το λόγο γιατί πρέπει να επισκεφθείτε την Ελλάδα. Όμως υπάρχουν ακόμη 1.097.000 λόγοι, όσοι κι οι περυσινοί επισκέπτες από τις ΗΠΑ.

Και φέτος το Καλοκαίρι ας πάμε Ελλάδα. Γιατί την αγαπούμε, θέλουμε να την βοηθήσουμε, γιατί είναι πανέμορφη, γιατί θέλουμε να κρατήσουμε εμείς και τα παιδιά μας δυνατούς τους δεσμούς μαζί της.

Δέκατη εκστρατεία της εφημερίδας Greek News για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: