Ζητάει συγνώμη ο Μπουτεφλίκα από τους Αλγερινούς σε “αποχαιρετιστήρια” επιστολή




Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα “ζητάει συγγνώμη” από τους Αλγερινούς, σε μια “αποχαιρετιστήρια” επιστολή που δημοσίευσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων APS, όπου διαβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, ότι κυβέρνησε τη χώρα του με “ειλικρίνεια και πίστη”, μία ημέρα μετά την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο υπό την πίεση μαζικών διαδηλώσεων.

“Εγκαταλείπω την πολιτική σκηνή χωρίς λύπη ούτε φόβο για το μέλλον της χώρας μας” και “θέλω να σας προτρέψω να παραμείνετε ενωμένοι, να μην διχαστείτε ποτέ” αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Μπουτεφλίκα σε αυτήν την επιστολή που απευθύνεται “στους αγαπητούς αδελφούς και αδελφές” του στην Αλγερία.

“Δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω την προεδρική πορεία μου χωρίς να σας απευθύνω ένα τελευταίο μήνυμα” και “να ζητήσω συγγνώμη σε εκείνα από τα τέκνα της πατρίδας μου τα οποία, άθελά μου, παρέβλεψα κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, παρά τη βούλησή μου να είμαι στην υπηρεσία όλων των Αλγερινών”, συνεχίζει ο πρώην πρόεδρο που δηλώνει ότι πλέον είναι “απλός πολίτης”.

Αφού παρέμεινε επί 20 χρόνια στην εξουσία, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο προκάτοχό του, ο Μπουτεφλίκα δηλώνει επίσης “υπερήφανος” που η χώρα του μπήκε στον 21ο αιώνα “σε καλύτερη κατάσταση” και για το γεγονός ότι έχουν επιτευχθεί “αξιοσημείωτες πρόοδοι” σε όλους τους τομείς.

“Αφιέρωσα τα τελευταία 20 χρόνια στην υπηρεσία σας και ο Θεός είναι μάρτυρας της ειλικρίνιας και της πίστης μου”, συνεχίζει η επιστολή. “Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Σας ζητώ συγγνώμη για κάθε παράλειψη”, τονίζει, αναφέροντας επίσης, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις ότι στο εξής “θα αποσυρθεί στο σπίτι του”.

03/04/2019 23:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Αλγέρι, Αλγερία

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα στην Αλγερία, μετά τα συνεχή κύματα διαδηλώσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: