Yποψήφια για διεθνές βραβείο WTTC Global Champion στον τουρισμό η Έλενα Κουντουρά




Για άλλο ένα διεθνές βραβείο είναι υποψήφια η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στον διεθνή θεσμό των WTTC Global Champion Awards, για τη πετυχημένη στρατηγική της στον τουρισμό και τη διαχείριση προορισμού. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού & Ταξιδίων (WTTC) στη Σεβίλλη. Τα διεθνή βραβεία WTTC Global Champion Awards δίνονται κάθε χρόνο από το WTTC, που εκπροσωπεί την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, ως αναγνώριση σε υπουργούς Τουρισμού ή εκπροσώπους κρατών για το έργο τους και τις πρωτοβουλίες στον τουρισμό.

  • Στη Παγκόσμια Συνδιάσκεψη όπου θα παραστεί και θα μιλήσει επίσης ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, θα παρουσιάσει στους σημαντικότερους stakeholders και decision makers της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας τις επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού και την τουριστική στρατηγική της χώρας που απέδωσε τις εξαιρετικές επιδόσεις τόσο το 2018, όσο και την τελευταία τετραετία. Αναμένεται να αναφερθεί στην προστιθέμενη αξία του τουρισμού στις εθνικές οικονομίες, την καθοριστική και διαρκώς αυξανόμενη συμβολή του στο ΑΕΠ των χωρών και την απασχόληση, και τη διεθνώς αναγνωρισμένη τουριστική στρατηγική της Ελλάδας.

Πρόσφατα, το WTTC στην Ετήσια Επισκόπησή του για την Ελλάδα ανακοίνωσε ότι η άνοδος του ελληνικού τουριστικού κλάδου είναι αλματώδης σε σύγκριση με όλους τους ευρωπαϊκούς μέσους ρυθμούς ανάπτυξης. Χαρακτηριστικό της μεγάλης επιτυχίας είναι ότι το 2018, ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα αναπτύχθηκε κατά 6,9%, δηλαδή με ρυθμό ανάπτυξης 3,5 φορές υψηλότερο από το ρυθμό ανάπτυξης του συνόλου της ελληνικής οικονομίας, που ήταν 2,0%, αλλά και της ευρωπαϊκής, που ήταν 2,4%. Ενώ, συνολικά αντιπροσωπεύει το 20,6% του ΑΕΠ της Ελλάδας, δηλαδή περισσότερα από 37,5 δισ. ευρώ εισέρρευσαν στην ελληνική οικονομία από τον τουρισμό το 2018.

02/04/2019 12:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Τα πέντε στοιχεία του Αριστοτέλη…τέρπουν ουρανίσκους στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: