Βασιλειάδης για τον τελικό κυπέλλου: Ποια γιορτή; θα διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και ασφάλεια




Αποφασισμένος να πάρει «δύσκολες αποφάσεις» ως προς την παρουσία ή μη φιλάθλων στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΠΟΡ FM 94,6”.

  • «Με δεδομένο ότι βλέπουμε ότι δεν υπάρχει αυτή η ειλικρινής διάθεση, κι όλοι προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στο διπλανό τους, μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Περιμένω να δω το πλάνο από την Ομοσπονδία,» εξήγησε ο Γιώργος Βασιλειάδης και σε ερώτηση για το αν υπάρχει η πιθανότητα να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός του Κυπέλλου, απάντησε: «Είναι νωρίς ακόμη!». Αυτό που ξεκαθάρισε πάντως ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι πως γνώμονάς του είναι «Να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και ασφάλεια!»

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε για τον τελικό του Κυπέλλου: «Ποια γιορτή; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε σημείο τέτοιας ακραίας πόλωσης και οπαδισμού που ακόμη και τα αυτονόητα αποτελούν προβλήματα. Περιμένω κι εγώ να δω την εισήγηση της Ομοσπονδίας, αλλά σε κάθε περίπτωση και θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, με οποιοδήποτε κόστος και έχω αποδείξει ότι δεν μας ενδιαφέρει και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πολιτικό κόστος, θα διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Με οποιοδήποτε κόστος! Ακόμη κι αν μας στενοχωρεί κι αν δεν μας τιμά! Δεν υπάρχει περίπτωση να διακινδυνεύσουμε τίποτα, εφόσον και οι ίδιες ομάδες δεν μπαίνουν στη διαδικασία να ελέγξουν τους “στρατούς” των οπαδών. Και δεν λέω για τα αμέτρητα τα φαινόμενα… του να έχεις επικοινωνία με τις ομάδες, να σου λένε “σε παρακαλώ βγάλε απαγόρευση και την ίδια στιγμή που βγαίνει η απαγόρευση να σε καταγγέλλουν γιατί βγάζεις απαγόρευση”. Με δεδομένο ότι βλέπουμε ότι δεν υπάρχει αυτή η ειλικρινής διάθεση, κι όλοι προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στο διπλανό τους, μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Περιμένω να δω το πλάνο από την Ομοσπονδία, είναι νωρίς ακόμη».

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου πως «όλοι συμφωνούν πως έπρεπε να τηρηθεί αυτό που είχε συμφωνηθεί» αναφορικά στη μείωση των ομάδων από 16 σε 14 την επόμενη σεζόν στη Super League, o υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, απάντησε: «Είμαστε στη χώρα που γενικά πανηγυρίζουμε με τα αυτονόητα, αλλά ναι! Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι! Διαμορφώσαμε πέρυσι ένα πλάνο, ένα πλάνο που διαμορφώθηκε δύσκολα και σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης. Δεν είναι καλή εικόνα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που βάλλεται από παντού, που έχει πολλά προβλήματα, και στη διοίκησή του και με τη βία και με πολλά άλλα, να συνεχίζουμε να κάνουμε πως δεν βλέπουμε, να μας απασχολεί μόνο πως βγάζουμε χρονιά τη χρονιά… ακόμη ένας χρόνος και την καταφέραμε, πάμε να δούμε τι θα κάνουμε τον επόμενο. Το θέμα είναι να φτιαχτεί ένα πλάνο, με σοβαρές και δομικές αλλαγές. Εμείς από την πλευρά μας στο νομοθετικό κομμάτι να πάρουμε όσα μέτρα μπορούμε για να διασφαλίσουμε αυτή την αξιοπιστία, σας θυμίζω το νέο νόμο για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τις νέες διαδικασίες. Από την πλευρά τους να τηρήσουν τα υπεσχημένα… που δεν τηρούνται πάντοτε και να καθίσουν κάτω, η Ομοσπονδία, οι Λίγκες, να κάνουν έναν σοβαρό προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια για το που θέλουμε να πάμε. Γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ξέφωτο, αλλά ο γκρεμός είναι και πάλι και πάντα πολύ κοντά!».

09/04/2019 15:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Βραδιά Champions League απόψε, με Λίβερπουλ-Πόρτο και Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: