Τρεις «τελικούς» στο φινάλε της σεζόν καλείται να δώσει η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ




Ένα εξ ολοκλήρου «πεταμένο» πρώτο ημίχρονο κι ένα λάθος του τερματοφύλακα στο ματς με την ΑΕΛ, ήταν αρκετά για να μετατρέψουν σε «τελικούς» τους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν για την ΑΕΚ. Για την ομάδα που μόλις χθες (21/4) παρέδωσε τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας Ελλάδας στον ΠΑΟΚ και πριν από 10 ημέρες οι ίδιοι οι παίκτες της (Μάνταλος) παραδέχονταν ότι το βάρος έχει πέσει στο κύπελλο, καθώς η 3η θέση στη βαθμολογία είναι εξασφαλισμένη.

  • Πριν από το ματς της περασμένης εβδομάδας (14/4) με τη Λαμία, η ΑΕΚ είχε διαφορά επτά βαθμών από τον 4ο, Ατρόμητο. Σήμερα, μετά την ήττα 0-1 από την Λάρισα η διαφορά έχει πέσει στους δύο βαθμούς κι αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη στη Λειβαδιά στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν (5 Μαϊου). Προς το παρόν, όμως, το ενδιαφέρον πέφτει στη ρεβάνς των ημιτελικών κυπέλλου της Μεγάλης Πέμπτης (25/4, 18:00) με αντίπαλο τη Λαμία, όπου καλείται να διαφυλάξει το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου έβαλε δύο γκολ στην Ένωση την περασμένη εβδομάδα (2-2). Παράλληλα ο Έλληνας προπονητής που κάνει εξαιρετική δουλειά εφέτος, σίγουρα είδε (ή θα δει) το βίντεο από το χθεσινό… μαρτύριο της ΑΕΚ απέναντι στην ΑΕΛ. Το πρώτο πράγμα που έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό, είναι «γιατί όχι κι εμείς;». Αυτή είναι η τραγική συνέπεια των διαδοχικών αρνητικών αποτελεσμάτων και μετριότατων εμφανίσεων. Οι «κιτρινόμαυροι» δίνουν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να πιστεύουν, παρότι η ποδοσφαιρική λογική υποδηλώνει πως το προβάδισμα της ΑΕΚ (2-0) είναι ξεκάθαρο και μόνο αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, μπορεί να χάσει την πρόκριση στον τελικό.

  • Ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα, όμως, οι πιθανότητες είναι συντριπτικά υπέρ της ομάδας του Χιμένεθ. Εστω, λοιπόν, ότι τη Μεγάλη Πέμπτη αποφεύγει τη… σταύρωση στη Φθιώτιδα. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα! Η εξασφάλιση της 3ης θέσης της βαθμολογίας είναι εκ των ων ουκ άνευ για να πάει άνετη στον τελικό κυπέλλου, όπου αντίπαλός της θα είναι (επίσης κατά πάσα πιθανότητα) ο ΠΑΟΚ. Να έχει «δέσει» δηλαδή το προνομιακό ευρωπαϊκό εισιτήριο, που σημαίνει ότι ξεκινά τους αγώνες της στο Europa League στις 8 Αυγούστου και όχι μέσα στον Ιούλιο.

Εάν αποτύχει στη Λαμία, τότε τα πάντα διαλύονται, καθώς κι η 3η θέση δεν θα σημαίνει κάτι, εάν το τρόπαιο κατακτήσει μία εκ των Λαμίας, Αστέρα Τρίπολης.

Με πλήρες ρόστερ πια, και τον Τσιγκρίνσκι ετοιμοπόλεμο μετά το Πάσχα, η ΑΕΚ βαδίζει βήμα βήμα στους… απρόσμενους τελικούς της. Εάν χάσει τον πρώτο (Λαμία), τότε ο δεύτερος (Λειβαδιά) ίσως να μην έχει σημασία και ο τρίτος (τελικός κυπέλλου) δεν θα υπάρξει ποτέ!

22/04/2019 10:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Το γύρο του κόσμου έκανε η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: