Τουλάχιστον στους 440 οι αγορανομικοί έλεγχοι από την Περιφέρεια Αττικής ενόψει του Πάσχα




Ελέγχους στη Βαρβάκειο Αγορά διενήργησε το πρωί κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και ελεγκτών της Περιφέρειας Αττικής από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού ενόψει του Πάσχα.

  • Στην είσοδο της αγοράς, το κλιμάκιο της Περιφέρειας τοποθέτησε μία ζυγαριά, προκειμένου οι καταναλωτές να διαπιστώνουν την ακρίβεια του βάρους των προϊόντων που αγοράζουν, εντοπίζοντας τυχόν προσπάθειες εξαπάτησής τους.

Με αφορμή την αυτοψία του κλιμακίου, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπρανίδου, ενημέρωσε ότι «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν όλο αυτό το διάστημα τακτικούς και εντατικούς ελέγχους στη Βαρβάκειο, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας».

  • Ευχαρίστησε τα υπηρεσιακά στελέχη για τις «εντατικές προσπάθειές τους» και ζήτησε από τους καταναλωτές να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας, προκειμένου αυτές να επεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων.

Έλεγχοι και καταγεγραμμένες παραβάσεις

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ελέγχων στην αγορά ενόψει του Πάσχα κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης πραγματοποίησαν 440 αγορανομικούς ελέγχους καθώς και ελέγχους ζυγών στα καταστήματα της χωροταξικής τους αρμοδιότητας και κυρίως στη Βαρβάκειο Αγορά, το διάστημα από 15/4/2019 έως 22/4/2019.

Διαπιστώθηκαν δέκα αγορανομικές παραβάσεις και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, ενώ έγιναν και έξι δειγματοληψίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
23/04/2019 17:37

Χωρίς προβλήματα, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: