To My Greece και η Δέσποινα Βανδή στα μαγευτικά Μετέωρα




Σε αυτό το επεισόδιο του My Greece, η Δέσποινα Βανδή μας ξεναγεί στα Μετέωρα και τα Τρίκαλα. Οι επιβλητικοί πανύψηλοι βράχοι των Μετεώρων συνθέτουν ένα εντυπωσιακό πέτρινο σύμπλεγμα, που κόβει την ανάσα στον επισκέπτη, ενώ εδώ βρίσκεται και το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθόδοξης εκκλησίας. H Δέσποινα επισκέπτεται την Μονή του Αγίου Στεφάνου, αλλά και τον Βυζαντινό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμπάκα, που χτίστηκε πριν από 1.000 χρόνια πάνω στο αρχαίο ναό του Απόλλωνα.

Στη συνέχεια πηγαίνει για κυνήγι τρούφας ενώ ο Βαγγέλης Δρίσκας μας μαγειρεύει δύο λαχταριστά πιάτα με τρούφα, καθώς και παραδοσιακές συνταγές με προϊόντα της περιοχής.

Με ένα σύγχρονο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο η Δέσποινα φτάνει στα Τρίκαλα και επισκέπτεται το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο «Βασίλη Τσιτσάνη». Δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, στίχοι, παρτιτούρες αλλά και το μπουζούκι του, είναι μόνο κάποια από τα αντικείμενα που θα ξετυλίξουν την ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και στιχουργού.

Ένα ακόμη συναρπαστικό επεισόδιο «My Greece» αυτή την Κυριακή 14 Απριλίου στο Open στις 20.00

 

CONCEPT / ΚΕΙΜΕΝΑ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Δέσποινα Βανδή

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Βαγγέλης Δρίσκας

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κώστας Καπετανίδης

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Κία Παπαδοπούλου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ανδρέας Ευσταθίου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ELEVEN PRODUCTIONS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: