Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης επισκέφτηκε, τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) όπου και απευθύνθηκε στους σπουδαστές της 71ης Εκπαιδευτικής Σειράς, την Τρίτη 9 Απριλίου 2019. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR
Στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποσκοπεί στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητάς τους και στο πολυδιάστατο έργο που αυτές επιτελούν σήμερα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στους σπουδαστές της 71ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

  • Ο κ. Αποστολάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εξωστρέφεια που επιδεικνύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις προς την κοινωνία, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με την προώθηση στρατιωτικών συνεργασιών και την ενεργή συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις και δράσεις, τόσο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ όσο και σε ευρωατλαντικό πλαίσιο. Παράλληλα, επισήμανε το υψηλό κύρος και την αναγνώριση που τυγχάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και δράσεων που αναλαμβάνουν στο πλαίσιο μιας στοχευμένης αμυντικής διπλωματίας.

Ο κ. Αποστολάκης επανέλαβε ότι η μέριμνα προς τα στελέχη αποτελούσε ανέκαθεν πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο, υπογραμμίζοντας το σύνολο των μέτρων που προωθούνται προς υλοποίηση για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

  • Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι “δική μας γραμμή, όπως έχω δηλώσει πολλές φορές, είναι στην κατεύθυνση του να χαμηλώσει η ένταση, του να λιγοστέψουν οι αντιπαραθέσεις, και να βρούμε έναν δρόμο, ο οποίος θα είναι βιώσιμος, ευδόκιμος και παραγωγικός για όλους”.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τους σπουδαστές να συμμετέχουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων με καινοτόμες ιδέες, ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων, έμφαση στη μέριμνα για το προσωπικό και όραμα για το μέλλον.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελεσίγραφο Χριστοδούλου στους Γάλλους για την υποστήριξη των Mirage, μέχρι τον Μάιο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal