Το γύρο του κόσμου έκανε η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια




O τρίτος τίτλος του ΠΑΟΚ και πρώτος μετά από 34 χρόνια αναδείχθηκε με ξεχωριστό τρόπο, από ειδησεογραφικά πρακτορεία, εφημερίδες και κορυφαίες ιστοσελίδες της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

  • H μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα των ΗΠΑ, Washington Post σε σχετική ανταπόκρισή της, αναφέρει: «Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο μετά από 34 χρόνια», ενώ παρέθεσε δηλώσεις του Γιώργου Κούδα αλλά και φιλάθλων από την χθεσινή γιορτή στη Θεσσαλονίκη.
  • Το Reuters, σε τηλεγράφημά του σημείωσε: «Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Λεβαδειακό και κατέκτησε τον τίτλο στην Ελλάδα μετά 34 χρόνια».

Το γαλλικό πρακτορείο AFP υπογράμμισε: «Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για πρώτη φορά μετά 34 χρόνια και τρίτη φορά στην Ιστορία του».

To Associaded Press ανέφερε: «Οι φίλοι του ΠΑΟΚ γιόρτασαν το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια», παρουσιάζοντας εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη γιορτή και τους πανηγυρισμούς.

«Ο ΠΑΟΚ, του υιού Λουτσέσκου είναι πρωταθλητής Ελλάδας μετά από 34 χρόνια», έγραψε η Gazzetta Dello Sport, σημειώνοντας ότι έτσι «έσπασε την κυριαρχία της Αθήνας μετά από το 1988, όταν τον τίτλο η ΑΕΛ». Η ιταλική εφημερίδα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Ρουμάνο προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου και το πέρασμα του από την Ιταλία, ως παίκτης, στους τρεις Ιταλούς που έχει στο προπονητικό του επιτελείο και γράφοντας για παίκτες του συλλόγου της Θεσσαλονίκης που είχαν σχέση με το calcio (Ελ Καντουρί, Κρέσπο).

  • Το goal. com… συνέδεσε τον τίτλο με την παρουσία του Ακπομ: «Ο Τσούμπα Άκπομ πρωταθλητής στη ελληνική League με τον ΠΑΟΚ. Ήταν ο πρώτος τίτλος μετά από 34 χρόνια».
  • Η ισπανική AS υπογράμμισε: «Ο ΠΑΟΚ τον τίτλο στην Ελλάδα μετά από 34 χρόνια μία αγωνιστική πριν το τέλος. Τίτλος για τους Ισπανούς Κρέσπο και Κάνιας».

Στην παρουσία του Αντελίνο Βιεϊρίνια και κυρίως την συμμετοχή του ως αλλαγή στις καθυστερήσεις, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, στάθηκε η πορτογαλική A Bola σημειώνοντας «Ο Βιεϊρίνια μπήκε τραυματίας για να πανηγυρίσει τον τίτλο», ενώ η O Jogo έγραψε : «Ολιβέιρα και Βιεϊρίνια στην γιορτή τίτλου του ΠΑΟΚ».

22/04/2019 09:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Άξιος πρώτος ο ΠΑΟΚ: Μέσα σε αποθέωση η απονομή του επάθλου του πρωταθλήματος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: