Στις 25, 26 και 27 Απριλίου 2019 ο «Ίων» του Ευριπίδη παρουσιάζεται στο θέατρο «THE TANK» του Μανχάταν με αγγλικούς υπέρτιτλους στις 20:00. Πηγή φωτογραφίας: kavalapost

Το Φεστιβάλ και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας κατακτούν το Μανχάταν με τον “Ίων” του Ευριπίδη

Τη Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να «κατακτήσει» το Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας τις προσεχείς ημέρες, με δυο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, γράφει το kavalapost.

  • Στις 25, 26 και 27 Απριλίου 2019 ο «Ίων» του Ευριπίδη, η παράσταση η οποία άνοιξε το 1ο Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στις Κρηνίδες σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων το 2017, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με τους Κωνσταντίνο Μπιμπή, Δήμητρα Χατούπη και Νίκο Τουλιάτο επί σκηνής, παρουσιάζεται στο θέατρο «THE TANK» του Μανχάταν με αγγλικούς υπέρτιτλους στις 20:00.

Ανήμερα της Πρωτομαγιάς το Πανεπιστήμιο του Brooklyn τιμά τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Θοδωρή Γκόνη. Αναλυτικότερα, ο Θοδωρής Γκόνης θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης της Αμερικανίδας Σκηνοθέτιδος, Laura Tesman και των συναδέλφων της.

Η ομιλία του, με τίτλο «Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας, η Τέχνη της επιβίωσης και ο νόστος», αντλεί το θέμα της από το Φεστιβάλ Φιλίππων 2019 το οποίο είναι αφιερωμένο στην Οδύσσεια του Ομήρου. Ώρα έναρξης εκδήλωσης 14:00. Τους καλλιτέχνες-εκπροσώπους του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και τον Θοδωρή Γκόνη θα υποδεχθεί ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 στις 12:00.

ΠΗΓΗ: kavalapost

Η έρευνα Τούρκων επιστημόνων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και η πίεση στο Βρετανικό Μουσείο

Be the first to comment on "Το Φεστιβάλ και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας κατακτούν το Μανχάταν με τον “Ίων” του Ευριπίδη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*