Θετικό σημάδι για την Ελλάδα η πρόωρη αποπληρωμή το ΔΝΤ, δήλωσε ο Ρέγκλινγκ




«Τα χειρότερα είναι πίσω για την Ελλάδα». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός αξιωματούχος ερωτηθείς για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδος τόνισε πως  «τα χειρότερα είναι πίσω για την Ελλάδα, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα είναι τέλεια.

«Η Ελλάδα δεν έχει φθάσει στο τέλος του δρόμου. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμη να εφαρμοστούν», τόνισε ο επικεφαλής του ESM, ωστόσο αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί και το ότι η χώρα έβαλε το σπίτι της σε τάξη.

Βλέποντας πίσω η Ελλάδα είχε δημοσιονομικό έλλειμμα 15,5% του ΑΕΠ και «πλέον καταγράφει διαρκώς πρωτογενή πλεονάσματα», τόνισε.

Στο σημείο αυτό επανάλαβε πως οι προσπάθειες θα πρέπει πλέον να εστιάσουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης. «Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αυξηθεί η ανάπτυξη», είπε με νόημα.

Τέλος, ερωτηθείς για τη β βούληση της Ελλάδος να προχωρήσει σε πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εμφανίστηκε θετικός.

«Εάν η Ελλάδα θέλει να αποπληρώσει το ΔΝΤ νωρίτερα θα πρέπει να υπάρξουν διαβουλεύσεις με του πιστωτές της. Αλλά αυτό είναι ένα θετικό σημάδι», υπογράμμισε σχετικά , δείχνοντας πως είναι υποστηρικτικός σε μια τέτοια εξέλιξη.

Πληρώνουν περισσότερα οι ανύπαντροι μισθωτοί, λιγότερα όσοι έχουν δύο παιδιά, λέει έκθεση του ΟΟΣΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: