Θέλω να κάνω τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες, δήλωσε Μητσοτάκης στο OPEN TV:




Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξένησε στο πλατό του Open Mind, η παρουσιάστρια του καναλιού, Έλλη Στάη. Ξεκινώντας τη συνέντευξη η Έλλη Στάη θύμισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας την πρώτη τους τηλεοπτική συνάντηση πριν από 16 χρόνια.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκείνη τη συνέντευξη είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να ασχοληθεί με την πολιτική.

«Είμαι σίγουρα πιο ώριμος»

«Όταν ξεκινούσα την πολιτική τότε δεν μπορώ να σας πω ότι αισθανόμουν βέβαιος ότι θα έφτανα κάποια στιγμή να μπορέσω να διεκδικήσω την πρωθυπουργία της χώρας, είμαι σίγουρα πολύ πιο ώριμος, πολύ πιο κατασταλαγμένος, πολύ πιο σίγουρος γι’ αυτά τα οποία θέλω να κάνω, πιστεύω όμως ότι ο πυρήνας των απόψεών μου, της αίσθησης που έχω για τη δημόσια προσφορά, για τον ρόλο της πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά, δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήθελα οι άνθρωποι να γνωρίσουν τον Κυριάκο»

«Όταν ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σας είχα πει και τότε ότι θα ήθελα οι άνθρωποι να γνωρίσουν τον Κυριάκο, πίσω από τον Μητσοτάκη. Όταν τώρα περπατώ στις γειτονιές και ο κόσμος με φωνάζει με το μικρό μου όνομα, αυτό για εμένα είναι μια επιβεβαίωση ότι ναι, ξεκίνησα από μια θέση πλεονεκτική, δεν το αμφισβήτησα ποτέ, αλλά νομίζω ότι έχουν πια γνωρίσει τον άνθρωπο Κυριάκο, γνωρίζουν τι θέλω να κάνω, είμαι υπερήφανος για την οικογένειά μου εξαιρετικά υπερήφανος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για όλα όσα προσέφερε, για όλα όσα μου δίδαξε αλλά πιστεύω ότι πια είμαι ένας συνειδητοποιημένος πολιτικός, ώριμος με πολύ διάθεση να προσφέρω και οι πολίτες οι οποίοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν, θα συνυπολογίσουν προφανώς και το επώνυμό μου αλλά δεν αισθάνομαι σε καμία περίπτωση ότι αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας στην παρούσα συγκυρία» είπε.

«Δεν μου προσέφερε κάποιος το κόμμα στο πιάτο»

«Δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Είχα μια εύκολη πρώτη εκλογή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Μετά δεν μου χαρίστηκε κάτι όμως. Και όταν κατέβηκα να διεκδικήσω την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας σας θυμίζω ότι δεν ήμουν το φαβορί, δεν μου προσέφερε κάποιος το Κόμμα στο πιάτο, ήμουν το outsider και αγωνίστηκα πολύ σκληρά για να μπορέσω να κερδίσω τη Νέα Δημοκρατία, να κερδίσω την εμπιστοσύνη σχεδόν όλων των ΝεοΔημοκρατών και να διευρύνω την απήχηση της Νέας Δημοκρατίας» συνέχισε.

«Δεν δίνω σημασία στα οφίτσια»

«Για εμένα η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η καθημερινή μου επαφή με τους πολίτες και αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι υπάρχει μια πραγματική επιθυμία για αλλαγή και μια ολοένα και αυξανόμενη προσδοκία από εμένα προσωπικά και από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό καταγράφω, αυτό κρατώ από τη δική μου επαφή από τις καλύτερες δημοσκοπήσεις που μπορώ να κάνω, που είναι οι βόλτες μου στις γειτονιές της Αθήνας και στην ελληνική Περιφέρεια» σημείωσε.

«Δεν θα μπορούσα να μην είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου γιατί ξέρω πολύ καλά ότι την επόμενη μέρα μας περιμένει πάρα πολύ σκληρή δουλειά και η ανάληψη αυτής της βαριάς ευθύνης για εμένα, ίσως επειδή έρχομαι από μια πολιτική οικογένεια, δεν δίνω τόσο μεγάλη σημασία ούτε στη δόξα, ούτε στα οφίτσια, ούτε στη χλιδή της εξουσίας. Τα έχω ζήσει από μικρός, τα έχω απομυθοποιήσει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είμαι στην πολιτική, μπήκα στην πολιτική για να κάνω τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες, μπήκα στην πολιτική γιατί μου αρέσει να λύνω περίπλοκα προβλήματα και παίρνω ικανοποίηση όταν βλέπω αποτέλεσμα σε αυτά τα οποία κάνω. Και γι’ αυτό πιστεύω τελικά ότι θα με κρίνουν οι πολίτες και γι’ αυτό πιστεύω τελικά ότι θα με αξιολογήσουν και εφόσον με εμπιστευτούν και με εκλέξουν επόμενο πρωθυπουργό» συμπλήρωσε.

Άγρια επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα: Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο, τόνισε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: